AK Parti adayı Mehmet Ali Çelebi: Yerimiz milli cephedir, Cumhur İttifakıdır

    AK Parti İzmir Milletvekili ve Milletvekili Adayı Mehmet Ali Çelebi, 'Atatürk' ve 'Türk ordusu' üzerinde CHP'ye yüklenip, "SİHA Atatürkçüsüyüz, Libya Atatürkçüsüyüz, Mavi Vatan Atatürkçüsüyüz., Bunlardan taviz vermeyiz, Biz Kandil değil Kocatepe Atatürkçüsüyüz. Biz Pensilvanya değil Ankara Atatürkçüsüyüz. O nedenle yerimiz milli cephedir, yerimiz Cumhur İttifakıdır" dedi.

    AK Parti adayı Mehmet Ali Çelebi: Yerimiz milli cephedir, Cumhur İttifakıdır
    10 Mayıs 2023 - 16:08 - Güncelleme: 10 Mayıs 2023 - 16:09

    AK Parti İzmir Milletvekili ve 1. Bölge Milletvekili Adayı Mehmet Ali Çelebi, seçim çalışmalarına ilçe ilçe dolaşarak devam ediyor. Sivil toplum kuruluşu, esnaf, muhtar, vatandaş ziyaretleri gerçekleştiren Çelebi, yaptığı değerlendirmede, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu CHP'de artık Atatürk adına hiçbir şey kalmadığını söyledi.
    Milletvekili Çelebi, "CHP'liler şunu söylüyorlar, 'Ben Atatürkçüyüm, Erdoğan'a karşıyım.' Ben de diyorum ki 'Sevsinler sizin Atatürkçülüğünüzü.' 6+1 masanızın mutabakat metninde Atatürk yok, Atatürk'e 'Dersim katliamcısı' diyen Bursa Milletvekili, CHP'den yine aday. Atatürk ulus devlet kurdu. Mutabakat metnine, 'Türk Milleti' yazmadılar. Atatürk üniter devlet kurdu. Genel Merkezde, Türk bayrağını kaldırıp, özerklik istediler. Atatürk, anti-emperyalistti. Bunlar, parayı Londra'dan, demokrasiyi Amerika'dan, danışmanı Almanya'dan, aferini de Avrupa'dan alıyorlar. Atatürk, 'Türk milleti zekidir' demişti. Bunlar soykırımcılarla berber yürüyorlar. Atatürk, 'Zaferi, denizi kontrol altında tutan kazanır' diyordu. Bunlar, 'Mavi vatan yayılmacılık' diyorlar. Atatürk, 'Azerbaycan'ın sevinci sevincimiz, kederi kederimiz' diyordu. Bunlar, 'Maalesef Azerbaycan'a yardım ettik' diyorlar. Atatürk, 'İstikbal göklerdedir' diyordu. Bunlar SİHA'lara dokunacağız' diyorlar. Zaferleri ve mazisi insanlık tarihiyle başlayan ve medeniyet nurları taşıyan Kahraman Türk ordusu' diyordu Atatürk. Bunlar, şerefli ordumuza 'Çocuk katili' diyenleri getirdiler, İzmir'den aday yaptılar. Türk Ordusu'na tecavüzcü diyenlerle yol yürüyorlar. Bunlar Demirtaş Atatürkçüsü olmuş, özerklik Atatürkçüsü olmuş, Sadullah Ergin Atatürkçüsü olmuş" dedi.

    'Biz neyiz' diye soran Çelebi; şöyle devam etti:

    "SİHA Atatürkçüsüyüz, Libya Atatürkçüsüyüz, Mavi Vatan Atatürkçüsüyüz, Bunlardan taviz vermeyiz, Biz Kandil değil Kocatepe Atatürkçüsüyüz. Biz Pensilvanya değil Ankara Atatürkçüsüyüz. O nedenle yerimiz milli cephedir, yerimiz Cumhur İttifakıdır." (DHA)

     

     

    YORUMLAR

    • 0 Yorum