Ağza alınmayacak küfürler! İki CHP'li birbirine girdi

    CHP’de kurultaya kısa bir süre kala Genel Başkan Adayı TBMM Grup Başkanı Özgür Özel ile İzmir Milletvekili Mahir Polat arasında kavga çıktı. Polat’ın bazı delegelere “Özgür de kazansa ben kazanıyorum” sözleri Genel Başkan Adayı Özel’i çılgına döndürdü. Özel’in Polat’ı arayarak küfrettiği, Polat’ın da aynı sertlikle yanıt verdiği öğrenildi.

    Ağza alınmayacak küfürler! İki CHP'li birbirine girdi
    31 Ekim 2023 - 12:43
    Kurultay süreci devam eden Cumhuriyet Halk Partisi’nde “değişim” isteyenlerin başlattığı kampanya devam ederken Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ardı ardına açıklamalar gelmeye devam ediyor. Hafta sonu gerçekleştirilecek kurultay öncesinde oy kullanacak delegelerin desteğini almak isteyen Genel Başkan Adayı TBMM Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel’in şehir ziyaretleri ise sürüyor. Geçtiğimiz günlerde İzmir’e gelen Özel, kurultay delegelerinden destek istemiş, kente en az Manisa kadar güvendiğini ifade etmişti.

    Kurultay süreciyle birlikte aynı zamanda görev yapan milletvekilleri, belediye başkanları ve parti yöneticileri de koltuklarını korumak için yoğun çaba sarf ederken yeni şekillenecek parti meclisi ve MYK üyelikleri de cazip hale geldi. Listelerde yer almak isteyenler kurultay delegelerinin desteğini ararken parti içinde sinirlerin de gerildiği anlar yaşanıyor.

    SİNKAFLI KONUŞMA!
    Kurultayda oy kullanacak 56 delege ile Ankara’da olacak İzmir örgütünde tartışmalara neden olan bir olay yaşandı. Genel Başkan Adayı Özgür Özel ile Milletvekili Mahir Polat’ın telefonda birbirine girdiği ve karşılıklı küfürleştikleri ortaya çıktı.

    İddialara göre Özel ile Polat’ın birbirlerine yönelik sinkaflı cümleler kurmasının altında delegelerin ikna süreci yatıyor. Genel başkan adayı olarak delegeleri tek tek arayan Özel’in destek istediği belirtilirken birkaç delegeyle telefon konuşmasında Milletvekili Mahir Polat’ın sözlerinin hatırlatılması ikili arasındaki gerilimi yükseltti.  

    Polat’ın bazı delegeleri ikna sürecinde, “Özgür Özel kazansa da ben kazanıyorum. Şu anda parti üst yönetimindeyim. Benim için fark etmiyor. Siz benim açımdan olaya bakın” dediği ifade edildi. Normal şartlara Genel Başkan Kemal Kılıçdaoğlu’nun yanında olduğunu belirten ve ona destek isteyen Polat’ın sözleri delegeler tarafından Özel’e aktarıldı.

    Özel’in bunun üzerine Polat’ı telefonla aradığı, sert sözlerle tepki gösterdiği öğrenildi. Karşılıkla küfürleşen ve birbirlerine ağır hakaretler eden ikilinin telefonu sonradan yüzlerine kapattığı iddia edildi.

    HERKES TARAFINI BELLİ ETSİN
    Öte yandan, CHP İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Özel’in kapalı toplantıda, “ İzmir’de 30-40 yıllık partilileri arayarak ‘her türlü ben kazanıyorum’ diyen siyaset simsarlarına ve dolandırıcılara inanmayın. Böyle bir şey yoktur. Kimse benim adıma konuşmasın. Bu bir yarıştır. Yarışta taraf olunur, ortada durulmaz” dediği öğrenildi. (egedesonsöz)

    YORUMLAR

    • 0 Yorum