• Reklam

70 yaşında, enkazdan 34 saat sonra böyle kurtarıldı

İzmir'de depremde yıkılan Ali Rıza Bey Apartmanı'ndan 34 saat sonra sağ olarak çıkarılan 70 yaşındaki Ahmet Çitim'in enkazdan kurtarılma görüntüleri ortaya çıktı.

70 yaşında, enkazdan 34 saat sonra böyle kurtarıldı
01 Kasım 2020 - 15:36 - Güncelleme: 01 Kasım 2020 - 15:41
İzmir'de yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından kurtarma çalışmaları sürüyor. Yıkılan Ali Rıza Bey Apartmanı'nda 34 saat sonra sevindiren haber geldi. Enkazın altında kalan 70 Yaşındaki Ahmet Çitim isimli vatandaş, İnegöl İHH arama kurtarma ekipleri tarafından saatler sonra sağ olarak kurtarıldı. Hastaneye kaldırılan yaşlı adamın tedavisi sürerken, kurtarma anları ise saniye saniye görüntülendi. Ekipler tarafından titiz bir şekilde gece 01.00'de başlayan kurtarma çalışmalarının sabah 09.00'da mutlu sonla bitmesi herkesi sevindirdi.

Rıza Bey Apartmanı'nda 33 saat sonra enkaz altından Ahmet Çitim'i kurtaran İHH Arama Kurtarma ekibi görevlisi Serkan Oral, "10 kişilik ekiple kurtarma çalışmalarımıza devam ediyorduk. Saat gece bir buçuk civarı enkaz altında kapı olduğunu fark ettik. Ortadan kaldıralım dediğimizce altında canlı birisinin olduğunu fark ettik. Hemen kendisine seslenerek nasıl olduğunu sorduk. İyi olduğunu söyledi. Bana ilk olarak ismini söyledi. Fazla konuşamadık çünkü yüz üstü yatıyordu. Orada AFAD ve UMKE ekiplerini çağırdık orada kendisine hemen serum bağladık. İlk müdahalesini enkaz altında yaptık. Kapıyı kaldırdığımızda kolayca çıktı. Enkazda arama kurtarma çalışmaları yürütürken en çok molozların kaldırılmasında zorlandık" diye konuştu.

"Ertesi gün havladığı yerlerden sonuç alabildik"

İHH arama kurtarma köpeği 'Altar'ın eğitmeni İbrahim Güler ise, "Cuma akşamı ilk olarak Emre Apartmanı'na intikal ettik. Gece 2 gibi enkazın içinde çalışırken Altar bizi 4 farklı noktada uyardı ancak enkaz kum gibi yayıldığı için ulaşımı sağlayamadık. Ertesi gün havladığı yerlerden sonuç alabildik. Altar'la beraber çalışıyoruz ve arama kurtarma çalışmalarında her zaman yüzümüzü güldürüyor. Elazığ depreminde bize çok yardığı dokundu o biraz özel bir köpek. 2 yıl sürecek eğitimi 4 ayda bitirdi" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum