15 saatte peş peşe 3 böbrek nakli yaptılar

    DENİZLİ Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Organ Nakli Merkezi ekibi, bir günde tek kadavradan iki ve canlıdan bir olmak üzere 3 ayrı hastaya, 15 saat süren operasyonla böbrek nakli yaptı. Prof. Dr. Murat Özban, 15 saat süren ameliyatlar sonucunda nakil olan hastaların sağlıklarına kavuştuğunu söyledi.

    15 saatte peş peşe 3 böbrek nakli yaptılar
    14 Aralık 2021 - 09:45 - Güncelleme: 14 Aralık 2021 - 09:47
    Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi, kurulduğu günden bu yana ilk kez bir günde organ bekleyen 3 ayrı hastaya 3 böbrek nakli yaptı. Peş peşe yapılan böbrek nakilleri 15 saat sürdü. Organ nakli ekibi, 06.00 - 21.00 saatleri arasında ameliyathaneden hiç çıkmadan 3 böbreği de organ bekleyen hastalara nakil etti. 24 Kasım'da trafik kazası sonucu tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 18 yaşındaki Hatice Bilaloğlu'nun bağışlanan iki böbreği, diyaliz tedavisi gören Atilla Özer ve Mustafa Özgören'e nakledildi. Diğer ameliyatta ise İsminin açıklanmasını istemeyen erkek donörden alınan böbrek diyaliz hastası olan eşine nakledildi. Ameliyatların ardından sağlıklarına kavuşan 3 hastada taburcu edildi.

    PAÜ Hastanesi Organ Nakli Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Murat Özban, 3 ayrı hastaya 3 böbreğin nakledilmesinin 15 saat süren başarılı ameliyatlarla gerçekleştiğini belirtip, "Bizim için başarılı bir gündü. Canlıdan planlanmış böbrek naklinin yanında kadavradan bağışlanan iki böbrek nakli daha yaptık. Art arda 3 böbrek nakli ile 15 saat ameliyathanede kalınan bir süreç oldu.  Bu süreç öncesi genel cerrahi asistanları, organ nakli merkezi çalışanları, bizlere lojistik destek veren ekibimizin yaklaşık 30 saat süren koşuşturması sonucu gerçekleşti. Cerrahi süreç, saat 06.00 da bağışlanan organların çıkarılmasıyla başladı. Canlıdan bir böbreğin nakil yapılması, ondan sonra da kadavradan iki böbreğin iki ayrı hastaya nakledilmesi ile gerçekleşti ve saat 21.00'e kadar süren yoğun bir tempo gerektirdi. Bu cerrahi tempo, yoğun bir ekibin desteklediği önemli bir süreçti. Hastalar sağlıklarına kavuştu. Kusursuz, saat gibi işleyen ve herkesin sorumluluğunu bildiği bir süreç oldu" dedi.



     

     

     


    YORUMLAR

    • 0 Yorum