• Reklam

1 haftalık villa kirası en az 15 bin lira oldu

Yaklaşan Kurban Bayramı ile birlikte iç turizm de hareketlendi. Ege ve Akdeniz’deki otellerin geceliği 800 TL’den başlıyor. 1 haftalık villa kiralama fiyatı ise 15 bin TL…

1 haftalık villa kirası en az 15 bin lira oldu
27 Haziran 2022 - 14:05

Okulların kapandı, haziran ayındaki sınavların tamamı bitti. Üniversitelerde de mezuniyet törenlerinin tamamlanmasıyla iç turizmde hareketlilik başladı.

Kurban Bayramı'nı tatil beldelerinde geçirmek isteyenler harıl harıl otel rezervasyonu yaptırırken, tatilciler bu sene daha çok Ege ve Akdeniz'e gitmek istiyor.

28 milyona yakın kişinin tatil sürecine girdiğini söyleyen Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, hem yaz dönemi hem de Kurban Bayramı tatiline ilişkin konuştu.

Bayram tatili daha da hareketlendirecek

DHA’ya konuşan Bağlıkaya, “Yaz, özellikle sektörümüz açısından talebin ve turizm hareketliliğinin en yüksek seviyede yaşandığı dönem. Acentelerden aldığımız bilgi de yaz dönemine yönelik talebin iyi seyrettiğini gösteriyor” dedi.

Firuz Bağlıkaya, 8 Temmuz Cuma günü yarım gün olmak üzere 8-12 Temmuz'daki Kurban Bayramı'nın sonrasında 15 Temmuz'la birleştirilerek 9,5 güne çıkarılmasının sektörde hareketliliğe pozitif yansıyacağını dile getirdi.

Oteller planlamayı yaptı

Bağlıkaya, “Ancak bu yönde bir karar çıkmasa dahi vatandaşlarımız planlama ve izinlerini bu tarihleri dikkate alarak yapmış durumda. Seyahat acentelerimiz de bayram dönemi için hem 4 gecelik hem de 7 gecelik tatil alternatiflerini tüketicilerin beğenisine sunuyor.” diye konuştu.

Turizmde Kurban Bayramı heyecanı #1

50 bin TL'lik tatil kredisi

Erken rezervasyondan yararlanamayanlar için kampanyalı rezervasyon fırsatları sunulduğunu da anlatan TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Tatil finansmanı noktasında sıkıntı yaşayan vatandaşlarımız için 'Tatil Kredisi' uygulamasını devreye almış durumdayız. Anlaşma kapsamında tatilseverler, bankaya gitmeden seyahat acentelerinin ofisleri ya da online satış platformları üzerinden 50 bin TL'ye kadar tatil kredisi başvurusunda bulunabilecek.” dedi.

24 aya kadar taksitlendirilebilecek

Tatil kredisi için uzun vade ve kolay ödeme alternatifleri sunulduğunu kaydeden Bağlıkaya, “Tatil kredileri 24 aya kadar taksitlendirilebilecek. Bu çerçevede henüz rezervasyon yaptırmamış olan vatandaşlarımızın seyahat acentelerimizle irtibata geçerek, planlamalarını bir an önce yapmalarını tavsiye ediyoruz.” diye konuştu.

Yüzde 90 doluluk bekleniyor

Bayram dönemi için beklenen dolulukların destinasyon ve tesis bazlı değiştiğini dile getiren Firuz Bağlıkaya, giderek ilginin genel olarak arttığını kaydetti.

Özellikle bu haftadan itibaren rezervasyonların daha da hızlanmasını beklediklerini söyleyen Bağlıkaya, “Bayramda, popüler destinasyon ve otellerde yüzde 90 civarında doluluk oluşmasını öngörüyoruz.” dedi.

Turizmde Kurban Bayramı heyecanı #2

En çok talep Ege ile Akdeniz'e

TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, bayram rezervasyonlarında Ege bölgesinde özellikle Bodrum, Kuşadası, Fethiye, Marmaris, Sarıgerme'nin ön plana çıktığını; Akdeniz'de ise Kemer, Alanya, Belek, Lara bölgelerine talep olduğunu dile getirdi.

Son dakika rezervasyonlarda ise genellikle yakın bölge tercihlerinin öne çıktığını kaydeden Bağlıkaya, bu çerçevede İstanbul bölgesine yakın Sapanca, Assos, Ayvalık, İzmir bölgesine yakın Kuşadası, Çeşme gibi destinasyonların talep gördüğünü söyledi.

Fiyatlar 800 TL'den başlıyor

Kurban Bayramı için vatandaşın bütçelerine göre farklı tatil planlamaları yaptığını da açıklayan Bağlıkaya, “Ege ve Akdeniz kıyısındaki tesislerde konaklama tercih edenler için 3 yıldızlı otellerde gecelik oda fiyatı 800 TL, 4 yıldızlı otellerde 1400 TL, 5 yıldızlı otellerde ise 2 bin TL seviyelerinden başlıyor.

Turizmde Kurban Bayramı heyecanı #3

1 haftalık villa kiralama fiyatları ortalama 15 bin TL

Bu fiyatlar, tesisin niteliğine ve hizmet kalitesine göre daha yüksek seviyelere çıkıyor. Bayram döneminde 1 haftalık villa kiralama fiyatları da ortalama 15 bin TL'den başlıyor. Bununla birlikte bayram döneminde çadır, kamp-karavan tatili, butik otel, yat turları ve günübirlik turlar da ilgi görüyor” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum