• Reklam

Zelensky: Rusya, Polonya'ya saldırdı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky, Rus füzelerinin bugün Polonya topraklarına isabet ettiğini iddia ederek, bunun bir Rus saldırısı olduğunu söyledi.

Zelensky: Rusya, Polonya'ya saldırdı
16 Kasım 2022 - 12:12

Polonya'nın Ukrayna sınırında bulunan Przewodow köyüne düşen ve 2 kişinin hayatını kaybettiği füze saldırısının ardından NATO üyelerinden ve üst düzey merkezlerden çeşitli açıklamalar geldi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky de, gece Telegram hesabından yaptığı görüntülü paylaşımda, Rus güçlerinin bugün ülkesine karşı füze saldırıları gerçekleştirdiğini belirtti.

Rus kuvvetlerince Ukrayna'nın çeşitli bölgelerine toplam 90 füzenin fırlatıldığını kaydeden Zelensky, saldırılar sonucu enerji ve sivil altyapıların hasar gördüğünü ifade etti.

"Rus füzeleri Polonya'yı vurdu"

Rus füzelerinin bugün Polonya topraklarına da isabet ettiğini ileri süren Zelensky, şöyle devam etti:

"Terör, ulusal sınırlarımızla sınırlı kalmıyor. Rus füzeleri Polonya'yı vurdu. Ukrayna, kaç kez terör devletinin ülkemizle sınırlı kalmayacağını, Rus terörünün daha da ileri gitmesinin an meselesi olduğunu söylemişti. Rusya cezasız kaldığını ne kadar uzun süre hissederse Rus füzeleri herkes için o kadar fazla tehdit olacaktır. NATO'nun topraklarına füze fırlatılması, bu ortak güvenliğe yönelik bir Rus füze saldırısıdır. Bu çok önemli bir tırmanış. Harekete geçmeliyiz."
Ukrayna olarak Polonya'nın yanında yer aldıklarını dile getiren Zelensky, "Rusya dünyaya karşı çıkıyor. Rusya bize ve ulaşabildiği herkese terörle saldırıyor." ifadesini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum