• Reklam

Yunanlılar'dan uçaklarımıza Ege'de 158 taciz

Milli Savunma Bakanlığı, Türk F-16'larına Yunan tarafından atılan radar kilidi kayıtlarını NATO'ya göndermeye hazırlanıyor.

Yunanlılar'dan uçaklarımıza Ege'de 158 taciz
31 Ağustos 2022 - 12:16
Yunanistan, Ege Denizi'nde ve Doğu Akdeniz bölgelerinde Türk uçaklarına karşı provokasyonlarını sürdürüyor.

Türk Hava Kuvvetlerine ait F-16'lar, NATO'nun "Varlık Gösterme Harekatları" kapsamında Doğu Akdeniz'de uçuş gerçekleştirdiği sırada Yunanistan'a ait uçaklar tarafından radar kilidi atılarak taciz edilmişti. NATO görevini tehlikeye sokan Yunanistan, sert bir tepki ile karşılaşsa da tacizine devam etti.

Yunan'dan bir taciz daha
Son olarak bir atışta daha bulunan Yunan, 23 Ağustos tarihinde Türk F-16'larını Ege ve Doğu Akdeniz'de uluslararası hava sahasındaki görev uçuşları esnasında, Girit Adası'nda konuşlu Yunanistan'a ait Rus yapımı S-300 hava savunma sisteminden radar kilidi atılarak taciz etti.

Yunanistan'ın NATO müttefiki olan ülkenin F-16'larına radar kilidi atması, 'Düşmanca hareket' sayılırken, Milli Savunma Bakanlığı'ndan bir açıklama geldi.

Türkiye kayıtları NATO'ya gönderiyor
Türkiye, Yunanistan'ın, Rus yapımı S-300 Hava Savunma Sistemi ile yaptığı tacizin radar kayıtlarını, NATO Genel Sekreterliği ve ittifak üyesi ülkelerin savunma bakanlıklarına göndermeye hazırlanıyor.

Ocak'tan itibaren 256 hava ihlali
Bir diğer yandan, yıl başından bugüne kadar Yunanistan'a ait savaş uçakları Türk hava sahasını 256 defa ihlal ederken, Türk jetlerine yönelik 158 tacizde bulundu. Yunanistan sahil güvenlik botları da Türk karasularını 33 defa ihlal etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum