Yunanistan'da Amerikan askerlerinden poz

    'Yunanlar-Türkler büyük bir satranç tahtasında' başlığını atan Yunan medyası, Atina-Washington hattından Ankara'ya verilen mesajları sayfasına taşıdı.

    Yunanistan'da Amerikan askerlerinden poz
    25 Ekim 2022 - 12:17
    Yerli balistik füze Tayfun'un test edilmesinin yankıları dinmeden, Türkiye'den gelen yeni açıklamalar Yunanistan'ın gündeminde. Skai televizyonu, Ankara'daki kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamaları canlı bağlantıyla izleyicilerine aktardı.
    Televizyonun internet sitesinde ise, 'Erdoğan'dan yeni provokatif açıklamalar: Emperyalistler Türkiye'yi hazmedemiyor' başlığı kullanıldı. Ankara'nın uluslararası bir izolasyona uğradığını savunan Skai, haberinde Erdoğan'ın Yunanistan karşıtı söyleminde ısrarcı olduğunu vurguladı.
    Skai'nin İstanbul muhabiri Manolis Kostidis ise, televizyonun haber bültenine yaptığı bağlantıda Türk medyasında Tayfun füzesinin ardından 'nükleer başlıklı' silahların konuşulduğunu bildirdi.
    Kostidis ayrıca, 'Türkiye yüzyılı' çıkışı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'yeni milliyetçi anlatı' ile son anketlerde öne geçtiği yorumunu yaptı.
    Ta Nea gazetesi de 'Ankara'dan yeni meydan okuma-Türk analist: Tayfun'dan sonra, nükleer başlık elde edelim' başlığını kullandı.
    'Yunanlar-Türkler büyük bir satranç tahtasında' başlığıyla bir habere yer veren Kathimerini, "Ankara nereye gidiyor ve Atina'nın stratejisi ne?" sorularını yöneltti. Ege'deki gerilimin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararlarıyla tırmandığını savunan gazete, gelecek yıl seçime gidecek Türkiye'nin aynı zamanda Washington-Atina arasındaki yakın ilişkiden de rahatsız olduğunu yazdı. Kathimerini'deki değerlendirmede, Dedeağaç'taki limana inşa edilen ABD üssünün Çanakkale ve İstanbul boğazlarını devre dışı bırakacağı da belirtildi.
    Kathimerini'deki bir başka haberin başlığı, 'Blinken: Yunanistan'ın çabalarına minnettarız, Atina ana müttefikimiz' oldu. Gazete, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'la Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ve Yunan mevkidaşı Nikos Dendias arasındaki telefon görüşmelerini sayfasına taşıdı. Telefon randevusunda gündem Doğu Akdeniz'deki istikrar ve elbette Ukrayna'daki savaştı.



    Yunan Başbakan Miçotakis ise, Twitter hesabından Blinken'la yapıcı bir görüşme yaptıklarını belirtip "NATO müttefikleri olarak Rusya'ya karşı Ukrayna'ya yardım için yakın koordinasyonumuzu ve yanı sıra Doğu Akdeniz'deki son gelişmeleri konuştuk" mesajını paylaştı.

    Ethnos gazetesi, Atina-Washington hattındaki görüşmeleri 'Blinken: Yunanistan önemli bir NATO müttefiki-Miçotakis'le ne konuştular?' manşetiyle verdi.

    'Ankara'nın söz cambazlıklarına Atina'dan çifte yanıt' başlığıyla bir başka haber yayımlayan gazete, Yunanistan'ın ilk karşılığının Türkiye'nin adımlarını uluslararası arenaya taşımayı hedefleyen bir dizi temas olduğunu yazdı. Ankara'nın hamlelerinin 'provokasyon' olduğunu savunan Ethnos, ikinci karşılığın ise Yunan ordusunun caydırıcılık gücünün artırılması olduğunu belirtti.

    ABD ordusu Petrochoriden paylaştı Yunanistanda son poz

    Atina-Washington hattındaki görüşmeden hemen önce ise Amerikan ordusu Yunanistan'dan yeni fotoğraflar paylaştı. Doğu Akdeniz'de gerçekleşen Türk-Yunan kapışmasının ardından Girit Adası'ndaki Suda Üssü'ne uçak gemisi gönderen ve geride kalan iki yılda Yunanistan'da birçok üs kuran ABD, bu kez yarımadanın güneyindeki Petrochori'de tatbikata girişti.

    ABD ordusu Petrochoriden paylaştı Yunanistanda son poz

    Olympic Tatbikatı adlı gösteride tanklar yürüdü, helikopterler havalandı ve iki ülkenin askerleri ABD-Yunanistan bayrakları açarak poz verdi.

    'Türk provokasyonlarının arka planına karşı Miçotakis-Blinken teması' başlığını atan CNN Yunanistan, görüşmenin Türkiye'nin Yunanistan'ın adalardaki egemenliğini sorguladığı ve ABD'ye F-16 tedariki için meydan okuduğu bir dönemde gerçekleştiğini kaydetti.

    YARIN ATİNA'DA

    Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un yarın başlayacak Atina ziyaretine de bir başka haberinde yer veren CNN Yunanistan, gündemde Türk-Yunan ilişkileri ile silahlanma programının olacağını yazdı.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum