Yunanistan açıklarında batan gemide 2 Türk kayıp

    Yunanistan sularında batan geminin içinde 11 Türk firmasının tırlarının bulunduğu haberini veren UKAT Başkanı Ayhan Turan, gemideki iki Türk şoförün kayıp olduğu yönünde bilgi aldıklarını da belirterek, “Temennimiz iki şoförün bir an önce sağ salim bulunması” dedi.

    Yunanistan açıklarında batan gemide 2 Türk kayıp
    18 Şubat 2022 - 18:35
    Yunanistan’dan İtalya’ya gitmek üzere Igoumenitsa kentinden ayrılan feribotta Korfu Adası yakınlarında seyir halindeyken yangın çıktı. Sabah saatlerinde çıkan yangına müdahale edilirken kurtarma ekipleri de gönderildi. Toplamda 237’si yolcu, 51’i mürettebat 288 kişinin bulunduğu feribotta, şu ana kadar ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi. Gemide, Avrupa’ya taşımacılık yapan Türk yolcuların da olduğu öğrenildi.
    Uluslararası Karayolu ile Yük Taşımacıları ve Acente Sahipleri Derneği (UKAT) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Turan, İtalya’nın Brindisi Limanı’na gitmek için yola çıkan Euroferry Olympia isimli RO-RO gemisinde Avrupa’ya taşımacılık yapan üyelerinin de olduğunu söyledi. Yolcuların ve mürettebatın Korfu’ya götürüldüğünü öğrendiklerini ifade eden Ayhan Turan, “Uluslararası taşımacılık yapan üyelerimiz de gemide bulunuyordu. Gemide11 Türk tırı olduğunu öğrendik. Bunlar Günsaldı(6) - Erhanlar(1)-Derebey(1)-Ladik(1)-Sertel(1) -Yakut(1) firmalarına ait tırlar. Olayı ilk haber almamızdan itibaren tüm gelişmeleri takip ediyoruz. Hem resmi makamlarla hem de iş birliklerimizin olduğu Yunan denizcilik dernekleri ve armatörlerle temas halindeyiz. Yeni edindiğimiz bilgilere göre iki Türk şoförün kayıp olduğunu öğrendik. Tek temennimiz iki kişinin bir an önce sağ salim bulunması” dedi.

    Öte yandan, Türk yolcuların yangın sırasında yaşadıklarını ve kurtarma çalışmaları sırasında kaydettikleri görüntüler de büyük bir faciadan dönüldüğünü ortaya koydu.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum