Yorgancılar'a Filipinler'den büyük onur: Devlet Liyakat Nişanı

    EGE Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Filipinler İzmir Konsolosu Ender Yorgancılar'a Filipinler Cumhuriyeti tarafından "Devlet Liyakat ve Sadakat Nişanı" verildi. Konsoloslukta 15 yılını tamamlayan Yorgancılar'a nişanı ve liyakat belgesini Filipinler'in Ankara Büyükelçisi Maria Elena Palo Algabre takdim etti.

    Yorgancılar'a Filipinler'den büyük onur: Devlet Liyakat Nişanı
    12 Aralık 2022 - 12:30 - Güncelleme: 12 Aralık 2022 - 12:31

    EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Filipinler Devlet Liyakat ve Sadakat Nişanı'na layık görüldü. İki ülke ilişkilerinin gelişmesine olan katkıları ve Konsolosluk görevinde 15 yıl boyunca yaptığı başarılı çalışmalar nedeniyle bu onura layık görülen Yorgancılar'a nişanın takdim edilmesi vesilesiyle tören düzenlendi.

    Filipinler'in Ankara Büyükelçisi Maria Elena Palo Algabre, törende yaptığı konuşmada Yorgancılar'ın ülke çapında saygın ve başarılı bir kişi olduğunu belirterek ikili ilişkilerin gelişmesine yaptığı katkıların çok büyük olduğunu söyledi.

    Büyükelçi Algabre, "Filipinler Devleti, Sayın Ender Yorgancılar'ın Konsolosumuz olmasından onur duymaktadır. Çünkü kendisi sadece İzmir şehrinde değil, Türkiye çapında saygın ve başarılı bir insandır. İzmir'in büyümesine ve kalkınmasına büyük destek vermiştir. Bu destekler sayesinde bugün İzmir ilerici ve sürdürülebilir bir kent olarak biliniyor. Benim için ve hepimiz için bütün bunlardan daha önemli olan nokta, kendisi ülkemizin değerli bir ortağı olarak İzmir'deki ve bölgedeki Filipinliler için gerçek bir dost olmuştur" dedi.

    Yorgancılar'ın Türkiye-Filipinler ilişkilerinin güçlenmesi için büyük destekleri olduğunu ifade eden Algabre, "Bütün bunlardan ötürü Filipinler Dışişleri Bakanlığı, 15 yıldır gösterdiği gayretleri, Filipinler Dışişleri Bakanlığı'na olan katkıları ve Filipinler Büyükelçiliği Ailesinin bir parçası olması dolayısıyla Sayın Ender Yorgancılar'a bu nişanı takdim etmekten mutluluk duymaktadır" diye konuştu.

    'MESAFELER ÖNEMLİ DEĞİL'

    böyle önemli bir nişana layık görülmekten ötürü gurur ve mutluluk duyduğunu belirten Başkan Yorgancılar ise "Çok teşekkür ediyorum. 2007 yılı itibariyle Filipinler İzmir Fahri Konsolosu, 2014 yılı itibariyle ise Genel Konsolos olarak çalışmalarım ve  görevimde 15. yılımı tamamlamış olmam nedeniyle onurlandırıldım. Ülkelerimiz arasında her alandaki işbirliğini geliştirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Filipinler mesafe olarak Türkiye'ye uzak olabilir, ama mesafeler bizim için önemli değildir" ifadesini kullandı.(DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum