Yol ve havaalanı pisti yarıldı

    Kahramanmaraş Pazarcık'ta olan 7.4 büyüklüğündeki deprem sonrası Hatay'da yıkılan ve hasar gören binalarda çalışmalar sürüyor.

    Yol ve havaalanı pisti yarıldı
    06 Şubat 2023 - 10:38
    Kahramanmaraş depremi nedeniyle Hatay merkez ve ilçelerinde bazı yapıların yıkıldığı, birçoğunun da hasar gördüğü bildirildi.

    Hatay'da depremin bilançosu

    Dörtyol ilçesinde 5 katlı bir binanın yıkıldığı bilgisine ulaşılırken merkezde ise özel bir hastanenin yıkıldığı, Payas, Reyhanlı ve Erzin ilçelerinde de evlerin zarar gördüğü ve çökmeler meydana geldiği kaydedildi.

    Hatay'da depremin bilançosu

    Kurtarma çalışmaları yapılıyor
    Kırıkhan-Reyhanlı arasındaki yolda ise çökme meydana geldi. Vatandaşların ve tüm ekiplerin seferber edildiği bölgelerde, AFAD koordinesinde başlatılan arama kurtarma çalışması devam ediyor. İlk belirlemelere göre 4 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı.

    Hatay'da depremin bilançosu

    Hatay'da depremin bilançosu

    PİST İKİYE AYRILDI
    Bir diğer yandan Hatay Havalimanı'ndaki tahribatın görüntüleri ortaya çıktı. Havalimanı pisti, depremin etkisiyle adeta ortadan ikiye yarıldı.

    Hatay Valisi Rahmi Doğan, durumu şu ifadelerle aktardı:
    "Antakya ve Kırıkhan'da yıkık binalar var. İskenderun'daki ve Antakya'daki devlet hastaneleri yıkıldı. Polisevi de yıkıldı. Vatandaşların oturduğu binalarda yıkıntılar var. Şu anda jandarmanın bahçesine bir karargah kurduk, bütün birimleri buraya topladık. Elimizdeki imkanlarla oralara müdahale etmeye çalışıyoruz. Havaalanı pistinde biraz sıkıntı var, uçakların inmesinde problem yaşanıyor. Mevcut imkanlarımızla faaliyetleri koordine ediyoruz. Hayatını kaybedenler var, çok sayıda da yaralımız var."


    YORUMLAR

    • 0 Yorum