Yıkılan binada 4 canı gitti, kayıp yeğenini arıyor

    KAHRAMANMARAŞ'ın Pazarcık ilçesindeki 7.7 büyüklüğündeki depremde yıkılan binada ablası, eniştesi ve yeğenlerinden 2'sini kaybeden Salman Dönekli (39), enkaz kaldırılmasına rağmen, yeğenlerinden en küçüğü olan Mehmet Düşünmez'e (13) ulaşamadı. Dönekli, "Yeğenimin cenazesini bulmadan buradan ayrılıp kendimize yeni bir hayat kurmak içimizden gelmiyor. Cenaze bulunmadan hiçbir yere gitmeyi de düşünmüyoruz" dedi.

    Yıkılan binada 4 canı gitti, kayıp yeğenini arıyor
    25 Şubat 2023 - 12:08 - Güncelleme: 25 Şubat 2023 - 12:38

    Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesindeki 7.7 büyüklüğündeki depremde yeni evli Fatma (29)- Salman Dönekli çiftinin evi de ağır hasar gördü. Kasap Salman Dönekli, eşiyle birlikte evden çıktı. Ardından da yakındaki anne ve babasının evine gitti. Hasar gören evden anne ve babasını çıkartıp, güvenli bir noktaya taşıyan Salman Dönekli, ardından ablası Fatma Düşünmez'in (43) oturduğu Trabzon Bulvarı'ndaki Has-El Sitesi'ne gitti. Ancak, ablasının evinin de bulunduğu 10 katlı B bloğun tamamen çöktüğünü gören Dönekli, çevredekilerle kurtarma çalışmasına başladı. Dönekli, beraberindekilerle birlikte 15 kişiyi sağ kurtardı. Depremin 14'üncü gününde ise kurtarma ekipleri Dönekli'nin ablası Fatma Düşünmez, eniştesi Ahmet Düşünmez (49) ve yeğenlerinden Helin Düşünmez (22) ve Elçin Düşünmez'in cansız bedenlerine (17) ulaştı.



    'KENDİ İMKANLARIMIZLA 15 KİŞİYİ CANLI ÇIKARDIK'

    Ablası, eniştesi ve 2 yeğenini toprağa veren Salman Dönekli, depremin üzerinden 20 gün geçmesine rağmen, koyu bir Beşiktaş taraftarı olan yeğeni Mehmet Düşünmez'den haber alamadıklarını söyledi. Dönekli, "Kendi imkanlarımızla, ipler uzatarak, betonları kırarak, çekiçler kullanarak çalışmalar yaptık ve 15 kişiyi canlı olarak çıkardık. Maalesef ki kendi yakınlarımdan hiçbirine ulaşamadık. İlk 3 gün hiçbir şekilde arama kurtarma ekibi gelmedi. Kendi imkanlarımızla arama kurtarma yaptık. Üçüncü günden sonra bir AFAD ekibi geldi ancak onların da yanlarında ekipmanları yoktu. Bir süre çalışma yaptıktan sonra binanın zor olduğunu söyleyip başka bir bina enkazına gittiler. Resmen ölüme terk edildik. Bir hafta boyunca enkazdan yardım edin sesleri geldi. Ancak bir haftadan sonra sesler kesilmeye başladı. Soğuktu, enkaz altındakiler dayanamadı" ifadelerini kullandı.



    'NE CENAZESİNİ BULABİLDİK NE CANLISINI KUCAKLAYABİLDİK'

    Yeğeninin deprem anında evde olup olmadığını bilmediklerini söyleyen Dönekli, "Ne cenazesini bulamadık ne canlısını kucaklayabildik. Enkaz tamamen kaldırıldı ama yeğenim yok. Bir ümit, deprem anında evde olmama ihtimalini düşünüyoruz. Bir yandan depremin şokunu, ailemizi kaybetmenin üzüntüsünü, çadırda yaşamanın zorluklarını yaşarken bir yandan da yeğenimi aramakla uğraşıyoruz. Yetkililere sesleniyorum, yeğenimin cenazesini bulmadan buradan ayrılıp kendimize yeni bir hayat kurmak içimizden gelmiyor. Cenaze bulunmadan hiçbir yere gitmeyi de düşünmüyoruz. Allah rızası için yardım edin" diye konuştu. (DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum