Yeşilyurt Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yangın tatbikatı

    İZMİR Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışanların afet durumlarında meydana gelebilecek zararı en aza indirebilecek bilgi ve becerilerini artırmak amacıyla yangın tatbikatı gerçekleştirildi. İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Serdar Özkaya, "Bu tatbikatlar sayesinde herhangi bir gerçek olay yaşandığı zaman tam zamanlı gerçek bir müdahale yapılmış oluyor" dedi.

    Yeşilyurt Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yangın tatbikatı
    31 Ekim 2022 - 13:56 - Güncelleme: 31 Ekim 2022 - 13:57

    İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 70 personelle yangın tatbikatı yapıldı. Tatbikatta senaryo gereği İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Servisi'nde yangın çıktı. Yangına ilk olarak sağlık çalışanı müdahale etti. Yangın, itfaiye ve sağlık ekiplerine bildirildi. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri sevk edildi. Ekipler, sağlık çalışanları, hasta ve hasta yakınlarını hastaneden tahliye etti. Senaryo gereği hastane binasından çıkarılan yaralı bir sağlık çalışanına da 112 Acil Sağlık ekiplerince müdahale edildi. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü.

    'OLASI DURUMLARA KARŞI PROVA NİTELİĞİ TAŞIYOR'

    Hastanenin afet planı çerçevesinde her yıl düzenli olarak yapılması planlanan yangın tatbikatını gerçekleştirdiklerini ifade eden İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Serdar Özkaya, toplamda 70 kişilik bir ekibin ellerinden gelen bütün gayreti göstererek başarılı bir şekilde tatbikatı gerçekleştirdiğini söyledi. Özkaya, "Senaryo gereği, nöroloji servisimizde ufak çaplı bir yangın ihbarı oldu. Kısa sürede ekipler olay yerine geldi ve hastaları, hasta yakınlarını tahliye etti. Güvenli biçimde yangına müdahale edip sonuçlandırdılar" dedi. Tatbikatları rutin olarak yılda bir kez yaptıklarını söyleyen Özkaya, tatbikatların olası bir acil durumda çalışanların nasıl hareket etmeleri gerektiğine dair bir prova niteliğinde olduğunu belirterek "Bu tatbikatlar sayesinde herhangi bir gerçek olay yaşandığı zaman tam zamanlı gerçek bir müdahale yapılmış oluyor" diye konuştu.  (DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum