• Reklam

Yeşilay Başkanı Ülkü'nün babası vefat etti

Yeşilay İzmir Şube Başkanı, Ülkü Çeyiz'in sahibi işadamı Ümit Ülkü, babası Tevfik Ülkü'yü kaybetti.

Yeşilay Başkanı Ülkü'nün babası vefat etti
23 Mart 2021 - 10:55
MÜSİAD İzmir Şubesi eski Başkanı ve Yeşilay İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü'nün babası vefat etti. Ülkü, babası Tevfik Ülkü'nün vefatını sosyal medya hesaplarından şöyle duyurdu: 

İnna lillahi ve inna ileyhi raciun...
Bugün omzumuza öyle bir yük bindi ki, tarif edilemez. Ailemizin çınarı, muhterem babamız bu sabah âhirete irtihal eyledi.
Rabbim rahmetiyle muamele eylesin inşallah. Mekanı cennet, makamı âlî olsun.
Dost ve akrabalara duyurulur;

Yarın Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Camii'nde kılınacak öğle namazını müteakip Karabağlar Paşaköprü Mezarlığına emanet edeceğiz inşallah.



ÜMİT ÜLKİ KİMDİR?
  • Aslen Denizli Babadağlı olan Ümit Ülkü, işçi bir ailenin en büyük çocuğu olarak 1973 yılında Almanya’nın Stuttgart şehrinde doğmuştur.
  • Eğitim hayatına Almanya’da başlayıp sonrasında Türkiye’de Müdafaa-i Hukuk İlkokulu’nda tamamlayan Ümit Ülkü, ortaokul eğitimini de Güzelyalı Ortaokulu’nda bitirmiştir. Ümit Ülkü, zorunlu sebeplerle lise eğitim hayatına ara verip, ticari faaliyetlerinin başına geçmiştir.  Ümit Ülkü daha sonra Namık Kemal Gece Lisesi’nde eğitimine devam etmiştir.
  • Başarılı bir şekilde iş hayatına devam ederken, erken yaştan itibaren 11 sene tekvando ile profesyonelce uğraşarak aynı zamanda eğitim de veren Ümit Ülkü, futbol, voleybol, atletizm gibi sporun birçok dalına da gönül vermiştir.
  • Evli ve 3 çocuk babasıdır.
  • 30 yıldır Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürüttüğü Ülkü Grup’un temellerinin atıldığı Ülkü Çeyiz’in, 9 metrekarelik bir dükkânda faaliyete başlanılan işin başına geçmiştir. Mimar Kemalettin’de aile büyüklerinden devraldığı şirketin merkezini, 2003 yılında Tekstilciler Sitesi’ne taşımıştır. Tekstil imalatı ile başlayan ticaretini; ilerleyen zamanlarda züccaciyeden ev tekstiline, elektronik ürünlerden küçük ev aletlerine kadar birçok markanın distribütörlüğünü ve toptancılığını üstlenerek ürün yelpazesini genişletmiştir. Ülkü Grup; birçok AVM, ev tekstili imalatı ve küçük ev aleti satan mağazalara, yurt çapında toptan satış yapmaktadır.
  • Tekstil sektörüne girdiği yıllardan itibaren ürün çeşitliliğiyle firmasını büyüterek perakende zincir mağazalarıyla birlikte Ege Bölgesi’ne yayılan Ülkü Grup’un şu an bünyesinde yönetmekte olduğu 13 mağaza bulunmaktadır.
  • Bir aile şirketi olan Ülkü Grup‘ta kurumsallaşma çalışmalarına önem veren Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Ülkü, verimlilik artırma metotları, Ar-Ge çalışmaları, yönetimde yeniden yapılanma ve özellikle işyeri çalışanlarına yönelik eğitim programları ile tekstil sektöründe öncü firma yöneticileri arasında yer almaktadır.
  • İşadamı kimliğinin yanında sporcu kimliğiyle de dikkat çeken ve otomobil sporlarına olan merakının devamı olarak 2006 yılında profesyonel yarış hayatına giren Ümit Ülkü, bu sektöre de yatırım yaparak, 2010 yılında Ülkü Yarış Pisti‘ni bünyesine katmıştır. 245 dönüm arazi üzerine kurulu olan Ülkü Park bünyesinde ayrıca, güvenli sürüş ve ileri sürüş eğitimlerinin verildiği Ümit Ülkü Akademi bulunmaktadır. Akademi de; motor sporlarında bugüne kadar birçok başarılı milli sporcu yetiştirilmiştir.
  • Ümit Ülkü, 2015 yılında ilk kez katıldığı Avrupa Şampiyonası’nda 3’üncü olmuştur. Kariyerinde ikisi tırmanma, sekizi pist olmak üzere toplam 10 kez Türkiye Şampiyonu olan Ümit Ülkü, 2 kez takımlar şampiyonluğunun yanında, motor sporlarında  birçok rekora imza atmıştır.
  • Eğitimin değerini çok iyi bilen ve önemseyen Ümit Ülkü, 2014 yılında en iyi müfredatın ve akademik eğitimin yanında; erdemli, ahlaklı, dünyaya geliş amacını bilen, geleceğin yönetici, devlet adamı ve akademisyenlerini yetiştiren Derece Koleji eğitim kurumunun kuruluşunda da öncü olmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum