Yeni dünyanın sınırları fotoğraflara yansıdı

    İZMİR Ekonomi Üniversitesi'nin (İEÜ), bu yıl ikincisini düzenlediği 'Uluslararası Fotoğraf Yarışması' sonuçlandı. Pandemi nedeniyle kişiler ve ülkeler arasında sınır kavramının değiştiği vurgulanarak 'Senin Objektifinden Sınırlar' sloganıyla gerçekleşen yarışmada birincilik, 'Son' adlı fotoğrafıyla Mersin'de yaşayan Mümin Deniz Ener'in oldu.

    Yeni dünyanın sınırları fotoğraflara yansıdı
    02 Aralık 2021 - 11:35 - Güncelleme: 02 Aralık 2021 - 11:38

    Toplam 958 kişinin başvurduğu yarışmada, 'Dışına Çıkamamak' adlı eseriyle Çanakkale'den Batuhan Kurt ikincilik elde etti. Trabzon'dan yarışmaya katılan İbrahim Aysündü de 'Asosyal Hayatlar' isimli fotoğrafıyla üçüncü oldu. Ödül alan 3 fotoğrafa ilave olarak 20 fotoğraf da dijital sergide yer almaya hak kazandı. İEÜ Sanat Koordinatörlüğü'nün düzenlediği yarışmada birinciliğe ulaşan Ener, 5 bin liranın sahibi oldu. İkincilik elde eden Batuhan Kurt 3 bin lira, üçüncü olan Aysündü de 2 bin lira ile ödüllendirildi.  

    FARKLI ÜLKELERDEN KATILIM

    İEÜ Sanat Koordinatörü Sinemis Eser Akaoğlu, yarışmaya Almanya, Hindistan, Fransa, Çin ve İtalya gibi ülkelerin yanı sıra Türkiye'nin dört bir yerinden katılım olduğunu söyledi. Akaoğlu, "Yarışmamız bu yıl da büyük ilgi gördü. Birbirinden değerli eserler arasından seçim yaptık. Bitlis, Muş, Ankara, Van, Diyarbakır ve Samsun gibi farklı bölgelerdeki şehirlerimizden eserlerin gelmesi bizi çok mutlu etti. Herkesin farkında olduğu en net durum, dünya genelinde zorlu bir süreçten geçildiği. Art arda yaşanan olaylar zinciriyle tüm sınırlar tekrar sorgulandı. Amacımız, bu dönemde yeni dünya düzeniyle bir kısmı belirginleşen, bir kısmı ise kaybolan 'sınırlar'ı fotoğrafçıların gözüyle göstermekti. Yarışmaya katılan kişiler de bunu güzel bir şekilde yansıttı. Önümüzdeki süreçte sanatla ilgili farklı içerikleri yansıtan yarışmalar düzenlemeye devam edeceğiz" diye konuştu.




     

     


    YORUMLAR

    • 0 Yorum