Yedi Uyuyanlar'da iki gözleme evi kül oldu

    Yedi Uyuyanlar'da iki gözleme evi kül oldu
    26 Kasım 2022 - 12:13 - Güncelleme: 26 Kasım 2022 - 13:37
    İzmir'in Selçuk ilçesinde dün gece üzücü bir olay yaşandı. Efes Antik Kenti bölgesinde bulunan Yedi Uyuyanlar Mağarası yakınındaki 2 gözleme evinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler bir anda her yeri sardı. Ahşap masa ve sandalyeler, cayır cayır yanmaya başladı.


    İddiaya göre işletmelerin birinde içeride yanan sobadan çıktığı tahmin edilen yangınla ilgili soruşturma başladı. Kül olan Gökkaya kardeşlere ait Yavuz'un Yeri ve Asker Mehmet'in Yeri adlı iki gözleme ve kahvaltı evine kundaklama yapıldığı iddiası da araştırılıyor. Turistik gezi için bu bölgeye giden vatandaşların çoğunun oturup gözleme yediği, sıcak soğuk içecekler aldığı işletmelerdeki yangın üzüntüye yol açtı.



    YEDİ UYUYANLAR MAĞARASI

    Efsaneye göre M.S. 250'li yıllarda Dakyus isimli bir kralın yönettiği putperest bir ülkede 7 genç Hıristiyan olmakla suçlanır. İnançlarını değiştirmeleri istendiğinde karşı çıkan bu 7 genç ölümle cezalandırılınca dağa kaçarlar ve orada ibadet etmeye başlarlar. Öldürülme korkusuyla köpekleriyle birlikte bir mağaraya sığınan gençleri bulan kralın adamları, kralın da emriyle mağaranın girişine kalın bir duvar örer. Burada ölmeleri beklenen gençler derin bir uykuya dalarlar. İnanışa göre 7 genç bu mağarada 200 sene uyumuştur. Kehf suresinde ise bu süre 300 sene olarak belirtilir.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum