• Reklam

Yavaş ve İmamoğlu'nu cumhurbaşkanı yardımcısı önerdi

Türkiye, bugün 5'li masanın Cumhurbaşkanı adayını açıklayacağı toplantıya kilitlendi. Bu arada sürpriz yaşandı. İmamoğlu ve Yavaş İYİ Parti'ye gitti. Kısa bir görüşme sonrası iki belediye başkanının cumhurbaşkanı yardımcısı olması önerildi. Kararı masa verecek.

Yavaş ve İmamoğlu'nu cumhurbaşkanı yardımcısı önerdi
06 Mart 2023 - 14:03
DAKİKA DAKİKA YAŞANANLAR: 

12.18: Akşener Genel Merkeze geldi.

12:30... İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu: Toplantıya giriyoruz. Seçim kampanya toplantımız var. Başka bir gündem var mı bilmiyorum. 

12.45... İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Millet İttifakı'nın bugün yapacağı toplantıya katılmayacağını söyledi.

Akşener'in bazı parti yöneticileriyle yapacağı toplantı için genel merkez ek binasına gelen Ağıralioğlu, gazetecilerin sorularını cevapladı.

Genel Başkan Akşener'in bugün yapılacak Millet İttifakı toplantısına katılıp katılmayacağının sorulması üzerine Ağıralioğlu, "Genel Başkan'ımız bugünkü toplantıya katılmayacak." dedi.

13.15... Gazeteci İsmail Saymaz, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak düşünüldüğünü yazdı. Saymaz, "Millet İttifakı’nda dün geceden bu yana liderler arasında temas trafiği sürüyor.

Bu sabah Davutoğlu ve Akşener bir daha konuştu.
İki belediye başkanının Cumhurbaşkanı yardımcısı olması formülü üzerinde duruluyor" ifadelerini kullandı. 

13.29... Odatv'ye açıklama yapan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, İYİ Parti lideri Meral Akşener'le ilgili "Sayın Akşener gitmedi ki masaya dönsün. Siyasette bu tür şeyler olur. 1946'dan beri siyasette sert açıklamalar görüyoruz. Bahçeli-Erdoğan sertliğini de gördük.

Cumhurbaşkanı adayları onaylanana kadar bu tür durumlar olur.
Siyasette köprünün altından çok su akar. Çıkmayan candan ümit kesilmez. 24 saat çok uzun, bir yıl çok kısa.

ADAYIMIZ NET DEĞİL  

13.35 Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş İYİ Parti Genel Merkezi'nde Akşener'le görüşüyor. Görüşmenin Kılıçdaroğlu'nun bilgisi dahilinde yapıldığı öğrenildi.  

13.50... 5'li masanın 14.00'te başlaması beklenen toplantısı 15.00'e alındı.  

13.52 İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ''Siyaset dinamiktir.. Diplomasidir ve her sabah yeni şartlarıyla yeniden doğar” değerlendirmesinde bulundu.

13.54... Ekrem İmamoğlu konuştu: Mansur Bey ile ziyaret ettik. Bu ziyaretimizi değerli başkanımız Kılıçdaroğlu'nun bilgisiyle yaptık. Geleceğimiz açısından 6'lı masanın varlığının bilincindeyiz. Bu öneme binaen buradayız. Genel Başkan ile duygularımızı paylaştık. 

Mansur Yavaş: Bizler Millet İttifakı'yız. Önümüzde seçim var. Böyle bir deprem felaketinden sonra yaraları saracak şekilde bir araya gelme arzumuz var. Değerlendirecekler. 

14.00 İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu: Milletimizin sesi doğrultusunda yeni bir kuşatıcı yeni bir öneriyle Millet İttifakı'na önerisini sunmuştur. Seçilecek 13. Cumhurbaşkanının yetkili, icracı iki Cumhurbaşkanı Yardımcısı olmalarını önermiştir. Müzakere süreci böyle devam edecektir. 

Kapalı kapılar ardında İYİ Parti ile CHP arasında uzlaşma çalışmalarının da yapıldığı öğrenildi. Sıcak gelişmeler bu haberde olacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum