• Reklam

Yaşar Üniversitesi ilk 5'te

SANAYİ ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlı TÜBİTAK'ın (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu ) düzenli olarak yayımladığı 'Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi'nde yer alan vakıf üniversiteleri arasında 2021 yılında 5'nci olduklarını vurgulayan Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, "Kurumumuz, genlerinde bulunan yenilikçilik ve girişimcilik ruhunu öğrencilerine aktararak onları geleceğe hazırlıyor" dedi. 

Yaşar Üniversitesi ilk 5'te
29 Aralık 2021 - 12:36 - Güncelleme: 29 Aralık 2021 - 12:37

Selçuk Yaşar tarafından 2001 yılında kurulan Yaşar Üniversitesi'nin yükseköğretim kurumlarının girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıralandığı endekste 2021 yılında Türkiye genelinde vakıf üniversiteleri arasında 5'inci olduğunu açıklayan Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, TÜBİTAK'ın Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi'nde 2016 yılından bu yana aralıksız olarak yer aldıklarını belirtti. Kurumsal genlerinde bulunan yenilikçilik ve girişimcilik ruhunu, öğrencilerine aktararak onları geleceğe hazırladıklarını ifade eden Ahmet Yiğitbaşı, TÜBİTAK'ın Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi'nde sergilenen başarıda akademik yayınlarının yanı sıra Araştırma ve Yenilikçilikten Sorumlu Rektör Yardımcılığı, Bilgi ve Teknoloji Transfer Ofisi (BTTO), Minerva Kuluçka Merkezi, Proje Destek Ofisi (PDO) ile AB Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin gerçekleştirdiği çalışmaların önemli olduğunu söyledi. Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı sözlerini şöyle sürdürdü: "Şirketlerin ve üniversitelerin iş birliği içinde olması gerektiğine inanıyoruz. Çeşitli projeler ile gençlerimizi mezun olmadan önce şirket yapılarını tanımaları ve iş hayatı hakkında bilgi sahibi olmaları için yönlendiriyoruz. Teorik bilgilerini pratiğe dökme şansını iş hayatına başlamadan üniversitede edinmiş oluyorlar. Buna önem veriyoruz. Onlara, cesaretle yaratıcılıklarını ortaya çıkaracak bir eğitim veriyoruz. Üniversitemizde girişimcilik ve yenilikçilik kavramlarını önemsiyoruz. Analitik düşünebilen, toplumsal sorumluluk bilinciyle sorun çözme becerileri gelişmiş ve katma değer yaratabilen, inovatif bireyler, öğrenciler, insanlar yetiştirmeyi hedefliyoruz."

'GÜCÜMÜZLE KATKI SAĞLAMAYA DEVAM EDİYORUZ'

Ahmet Yiğitbaşı, TÜBİTAK'ın Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi'nde son 5 yıldır üst üste yer aldıklarını da belirterek yurt içinde ve dışında birçok kurumla iş birliği içinde olduklarını vurguladı. Bu nedenle öğrencilerine önemli fırsatlar sunduklarını açıklayan Yiğitbaşı, sözlerini şöyle tamamladı: "Yaşar Üniversitesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Girişimcilik Merkezi İzmir ve Karşıyaka Belediyesi Kolektif Girişimcilik Merkezi'nin faaliyetlerine, söz konusu kurumların sürdükleri projelerin değerlendirilmesinden girişimcilerin eğitimine kadar birçok konuda destek sağlıyor. Kentimiz için sergilenen çalışmalara bilimsel üretim gücümüzle katkı sağlamaya devam ediyoruz. Örneğin, kent sorunlarına girişimciler ile birlikte sürdürülebilir çözümler getirmek amacıyla İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ve Karşıyaka Belediyesi iştiraki Kent A.Ş ile birlikte KOSGEB Destekli Kuzey İzmir Teknoloji Geliştirme Merkezi'ni hayata geçirdik. Ayrıca, 6 yıldır düzenlenen 'Girişim Kampı' serilerimizle uluslararası ölçekte ses getiren profesyoneller ile girişimcileri buluşturuyoruz."


YORUMLAR

  • 0 Yorum