• Reklam

Yaşanabilir gezegenler bulundu

İngiltere’nin Cambridge Üniversitesi'nden bilim insanları dünya dışı yaşamı arama çalışmalarında büyük ilerleme kaydetti. Güneş sisteminin dışında yaşamaya elverişli gezegenler keşfetti.

Yaşanabilir gezegenler bulundu
02 Eylül 2021 - 11:39

Bilim insanları, dünya benzeri gezegenlerden daha çok sayıda ve gözlemlenebilir olan; sıcak okyanusla kaplı ve hidrojen açısından zengin atmosferlere sahip, “Hycean” adlı yeni bir yaşanabilir ötegezegen sınıfı tanımladı.


 
Dünya'nın 2,6 kat büyüklüğe sahip ve yüzde 90'ı okyanuslarla kaplı Hycean adı verilen gezegen, atmosferlerinde yoğun hidrojen barındırıyor. Bu gezegen türündeki suyun varlığının dünya dışı yaşamın varlığını kanıtlayabileceğini belirten uzmanlar, bir tarafı karanlık bir tarafı aydınlıkta kalan gezegende, yıldızlara yakınlığı nedeniyle her iki tarafta da yaşam olabileceğini düşünüyor. Dünya daki gibi çok soğuk ve çok sıcak noktalarda yaşayabilen canlılar olabileceğini söyleyen uzmanlar ilk hayat belirtisini 2-3 yıla kadar tespit edebileceklerini duyurdu.




Hycean dünyaları Samanyolu’nda çok yaygın, bu da yaşanabilir ötegezegenlerin önceden düşünülenden çok daha fazla olabileceği anlamına geliyor.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum