Yaşam alanına tarz katan perde modelleri

    Yaşam alanına tarz katan perde modelleri
    19 Kasım 2022 - 12:15 - Güncelleme: 19 Kasım 2022 - 12:18
    Perdeler, geçmişte olduğu gibi günümüzde de en çok tercih edilen pencere kaplama yöntemidir. Bununla birlikte iç mekan dekorasyonunun vazgeçilmez bir parçasıdır. Ev dekoru için önemli bir moda bileşeni olan perde; yalnızca yaşam alanınızın tüm ambiyansını değiştirmekle kalmaz, aynı zamanda kullandığınız ortama estetik ve sıcaklık katar. Farklı perde çeşitleri mutfağa, yatak odasına, salona, oturma odasına ve balkona güzel bir görünüm verebilir. Bu nedenle modeller konusunda bilgi sahibi olmanız seçiminizi kolaylaştırabilir.

    Perde Modelleri
    Birbirinden farklı renk, tasarım ve kaliteye sahip modeller vardır. Bu modeller arasında seçim yapmak tasarıma, kişisel zevk ve tercihlere bağlıdır. Fileden kadifeye kadar her kumaş türünde sınırsız renk seçenekleri ve tasarımlar vardır. Keten veya ipek kumaştan yapılan modeller ile evinize anında lüks ve şıklık katabilirsiniz. Pamuklu kumaş içeren modeller ise genellikle diğer kumaşlardan daha sert bir görünüme sahiptir. Kadife ve keten kumaş içeriğe sahip modeller ise oturma odası için seçilebilir. Keten türdeki tasarımlar gündelik ortamlar için daha uygun iken, kadife türdeki tasarımlar zengin ve muhteşem bir görünüm sergiler. Zebra perdeler hem kullanım kolaylığı hem de estetik bir görüntü sağlama özelliğine sahiptir. Stor modellerin ise bakımı ve kullanımı oldukça kolaydır. Zebra ve stor modeller ip kordon veya motorla ayarlanır. Tül perde modelleri ise modası hiçbir zaman geçmeyen ve en çok ilgi gören modeller arasında yer alır. Bununla birlikte rustik perdeler; iç alanın temiz, geniş ve sofistike görünmesini sağlar.

    Perdeler İç Mekanda Nasıl Kullanılır?
    Perdeler; evlerin yatak odası, salon, mutfak, oturma odası ve balkon gibi farklı alanlarında tercih edilir. İç mekanlarda kullanılacak modeller için dikkat etmeniz gereken hususlar şunlardır:
    Küçük ve büyük pencerelerde esnek ışık kontrolü nedeniyle zebra türdeki modellerin tercih edilmesinde fayda var. Bu modelleri gizlilik veya ışık filtrelemesinden taviz vermeden evinizin her odasında rahatlıkla kullanabilirsiniz.
    * Perdeler odadaki diğer eşyalarla iyi koordine edilmemişse ortaya estetik olmayan bir görüntü çıkabilir. Evinizin genel dekoruna göre baskılı veya düz tasarımları tercih edebilirsiniz. 
    * Oturma odasında tercih edilecek modellerin kullanımı kolay modeller olması gerekir.
    *Ağır kumaşlardan üretilen tasarımlar kış aylarında yaşam alanını yalıtmaya yardımcı olur. Hafif kumaş yapısına sahip olanlar ise sıcak ortamlar için idealdir.



    Perde Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Detaylar
    Çok sayıda kumaş, kaplama, renk ve korniş seçeneğinden dolayı yaşam alanınıza uygun modeli seçmek zor olabilir. Bu nedenle seçim konusunda bazı kritik detaylar bulunur. Perde seçiminde dikkat etmeniz gereken noktalar şu şekilde listelenebilir:
    • Renk, kumaş, uzunluk, tasarım ve baskıyı her zaman göz önünde bulundurmalısınız. Kumaş, işlevselliği ve dayanıklılığı belirlerken, renk unsuru ise genel dekorunuza olan uyumu etkiler.
    • Seçilen modeller iç temayı tamamlayabilir veya bozabilir. Bu nedenle herhangi bir alan için uygun kumaş, doku, renk tonu, boyutu doğru seçmek oldukça önemlidir.
    • Uygun boyut için pencerenin genişliği ve yüksekliğini de doğru ölçmek gerekir.
    •  Kumaş türü pencerelerden gelen doğal ışığa göre seçilmelidir. Eğer oda güneş ışığını az alıyorsa file ve açık renkli kumaşların tercih edilmesi daha doğrudur. Yoğun güneş ışığı alıyorsa koyu ve kalın kumaşlar seçilmelidir.
    • Perdenin rengi ve tasarımının seçiminde odanın boyası veya duvar kağıdı dikkate alınmalıdır. Seçiminize ve odanın genel görünümüne göre boyutu ve tasarımı kişiselleştirebilirsiniz.
    Perde fiyatları; kullanılan kumaşın kalitesine, tasarımına ve ölçüsüne bağlı olarak değişir. Birbirinden farklı desen, renk ve model seçenekleriyle tercih ettiğiniz modeli Koçtaş'ın web sayfasından avantajlı fiyatlarla satın alabilirsiniz.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum