Yargıtay'dan HDP'ye Kobani incelemesi

    Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı incelemede HDP'nin 'örgüt eylemlerinin odağı' olduğu tespit edilirse parti hakkında kapatma davası açılması gündeme getirilebilecek.

    Yargıtay'dan HDP'ye Kobani incelemesi
    02 Mart 2021 - 19:56
    Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Siyasi Partiler Bürosu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı‘na yazı yazarak eski HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da sanıkları arasında bulunduğu 108 sanıklı Kobani iddianamesinin ekleri ile birlikte gönderilmesini istedi.

    Kobani soruşturması kapsamında HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan‘ın da aralarında olduğu HDP’li dokuz  milletvekili hakkında fezleke düzenlenmişti. Bu fezlekelerin örneğini de istendi. Başsavcılık kaynakları söz konusu belgelerin rutin inceleme kapsamında talep edildiğini bildirdi.

    Siyasi partilerin faaliyetlerini izlemekle görevli büro tarafından yapılacak inceleme sonucu, HDP’nin “örgüt eylemlerinin odağı” olduğu tespit edilirse, HDP hakkında kapatma davası açılması gündeme gelebilecek.

    Bahçeli bugün “Kapatılmaları hayatidir, acildir, şarttır’ demişti

    Partisinin Meclis Grup Toplantısı’nda konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yargıtay’ın HDP hakkında inceleme başlatmasının “önemli ve beklenen bir gelişme” olduğunu söylemiş ve şunları söylemişti:

    “Başsavcılık inceleme sonucunda HDP’nin faaliyetlerinin terör eylemlerinin odağı haline geldiğine karar verirse soruşturma safhasına geçecek nihayetinde hazırlanan iddianame Anayasa Mahkemesi’ne sunacaktır. Siyasi partilerin kapatılması Yargıtay cumhuriyet başsavcısının açacağı dava üzerine AYM tarafından kesin olarak karara bağlanmaktadır. Türkiye bir hukuk devleti ise HDP’nin kapatılması acildir, hayatidir, şarttır. Başka bir ad altında paravan terör oluşumu çatısı ile bile tekrar faaliyette bulunmasına fırsat verilmemelidir.”

    YORUMLAR

    • 0 Yorum