Yapay zeka becerisi kazanıyorlar

    MANİSA Celal Bayar Üniversitesi ve kurucusu olduğu STEM Eğitimcileri Derneği yürütücülüğünde hazırlanan, 'STREAM It Up!'  projesinin yüz yüze eğitim aşamasının açılışı törenle yapıldı.

    Yapay zeka becerisi kazanıyorlar
    13 Nisan 2022 - 13:11 - Güncelleme: 13 Nisan 2022 - 13:13

    MANİSA Celal Bayar Üniversitesi ve kurucusu olduğu STEM Eğitimcileri Derneği yürütücülüğünde 'STREAM It Up!'  projesi hazırlandı. Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün paydaş kurum olarak yer aldığı, Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği tarafından desteklenerek hayata geçen 'STREAM It Up!' projesinin yüz yüze eğitim aşaması açılışı, Manisa Celal bayar Üniversitesi Prof. Ümit Doğay Arınç Kültür Merkezi'nde, dün düzenlenen törenle yapıldı. Törene, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Genel Sekreter Vekili

    Doç. Dr. Bora Canbula, dekanlar, öğretim elemanları, projede görevli eğitmenler ve 81 ilden gelen öğrenciler katıldı. Projeyle, gençlerin STEAM ve yapay zeka becerilerini çağın bilim dili olan İngilizce ile bütünleşik bir şekilde geliştirmek ve farklı disiplinleri etkin bir şekilde birleştirip çözüm üretebilmelerini sağlamanın yanı sıra eş zamanlı olarak; liderlik, temsil ve takım çalışması gibi 21'inci yüzyıl becerilerinde de yeterli olmalarına yardımcı olmak amacı güdüldüğü belirtildi. Açılışta, proje yürütücüsü Öğr. Gör. Mehmet Nuri Öğüt, 81 ilden gelen tüm bilim elçileri adına İzmir Bilim Elçisi Merve Begüm Altıntaş ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç konuşma gerçekleştirdi.

    81 farklı ilden gelen gençlere 'hoş geldiniz' diyerek sözlerine başlayan Rektör Ataç, "Siz gençlerimizi ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Alacağınız eğitimin çıktılarının hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Tören toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum