Yangın yerleri 'afet bölgesi' ilan edildi

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, yangın bölgelerinin 'Genel Hayata Afet Bölgesi' ilan edildiğini duyurdu.

    Yangın yerleri 'afet bölgesi' ilan edildi
    31 Temmuz 2021 - 10:55 - Güncelleme: 31 Temmuz 2021 - 11:46
    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yangın bölgeleriyle ilgili son dakika gelişmesini duyurdu. Erdoğan, "Orman yangınlarından etkilenen bölgelerimizi "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" ilan ettik. Milletimizin yaralarını sarmak, zararını karşılamak, imkânlarını öncekinden de iyi hale getirmek için gereken tüm adımları atmaya devam edeceğiz" dedi.



    Bugünkü gelişmeler
    Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'deki orman yangınları nedeniyle çok sayıda ülkenin Bakan Mevlüt Çavuşoğlu'na taziyede bulunduğunu duyurdu. 

    Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde bahçede çıkan yangın ormanlık alana sıçramadan söndürüldü.

    İzmir'in Ödemiş ilçesindeki ormanlık alanlarda herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için polis ekipleri uygulama yaptı. Ormanlık alanlara çıkmak isteyen kişilere GBT sorgusu yapan Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların girişine izin vermedi. İlçede eş zamanlı tüm bölgelerde uygulama gerçekleştirildi.

    Bakan Pakdemirli, 8-31 Temmuz 2021 tarihleri arasında çıkan 98 orman yangınının 88'ini kontrol altına alındığını, 10 yangını kontrol altına alma çalışmalarının ise büyük bir özveri ile devam ettiğini açıkladı.

    Adana'nın Aladağ ilçesinde iki gün önce çıkan orman yangını, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Günün ilk ışıklarıyla alevlere söndürme helikopterleri ve uçakla da müdahale edilmeye başlandı.

    Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Muğla'nın Fethiye ilçesinde çıkan orman yangınının kontrol altına alındığını açıkladı.

    Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındı.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum