Yangın tankeri faciayı önledi

    Urla’nın Birgi mahallesinde yüksek gerilim direğinden kaynaklanan yangına, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nin köye yerleştirdiği yangın tankeri sayesinde mahalle halkı anında müdahale etti.

    Yangın tankeri faciayı önledi
    22 Haziran 2022 - 19:36 - Güncelleme: 22 Haziran 2022 - 19:41
    Değirmen Dağı mevkiinde çıkan yangının çok kısa sürede ormana yayılabileceğini belirten Birgi Muhtarı Sevil Duman, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Tunç Soyer’e teşekkürlerini iletti.

    Köye yerleştirilen 2.5 ton kapasiteli su tankerini dolu olarak hazır beklettiklerini, yangın vanalarının da İtfaiye birimi tarafından aktif hale getirildiğini söyleyen Sevil Duman, “Ancak verilen hizmetin nasıl bir önem taşıdığını yangın çıkınca anladık. Bu sayede büyük bir facia önlendi” dedi.

    Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tüm muhtarlara yangın eğitimi vermesi ve yangınlara erken müdahale için yine Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği Akıllı İhbar Sistemi de orman yangınlarının durdurulmasında etkili oluyor. 

    Birgi’de dün akşamüzeri başlayan yangını 112 ihbar hattına düşen bilgi ile hemen fark ederek Birgi’ye giden Barbaros köyü muhtarı Barbaros Ersan da söndürme çalışmalarına katıldı. Yangın eğitimi alan deneyimli muhtarlar, vatandaşlarla birlikte su tankerini kullanarak yangın ormana sıçramadan durdurmayı başardı. İBB Yarımada Şube Müdürü Yener Kırmızı ise Sevil Duman’ı çabasından ötürü tebrik ederek nazar boncuklu hediye ile teşekkür etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Urla’nın kırsal köylerine yeni yangın tankerleri dağıtıyor veya mevcutları yenileyerek aktif hale getiriyor. Böylece merkezden köylere ulaşmak için gerekli sürede yangınlara müdahale için zaman kazanılıyor.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum