Yağmur sonrası İzmir sokakları desek!

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sağanak uyarısının ardından İzmir'de, öğleden sonra yağmur etkili oldu. Bazı noktalarda rögarlar taştı. Çiğli ilçesinde bazı sokak ve caddeler suyla kaplandı, sürücüler, trafikte ilerlemekte güçlük çekti.

    Yağmur sonrası İzmir sokakları desek!
    31 Mayıs 2023 - 16:54 - Güncelleme: 31 Mayıs 2023 - 17:04
    İzmir sel sularına teslim oldu. Sağanakla beraber kentteki caddelerde adeta göle döndü, vatandaşlarda zor anlar yaşadı. Bazı vatandaşlar dizine kadar su birikintisinde yürürken, bölgedeki iş yerlerini de su bastı.



    Esnaf canından bezdi
    Kimi vatandaşlar ise su birikintisi önünde çaresizce bekleyerek yağmurun durmasını bekledi. Her yağış sonrası dükkanlarını temizleyen esnaflar da, alt yapıya isyan ederek CHP'li belediyelere tepki gösterdi.

    İzmir sokakları göle döndü

    "Mağdur oluyoruz"
    İşyerini su basan esnaflardan Ulaş Bingöl, “Burada altyapı eksikliği ve belediyenin sorumsuzluğu var. Araçlar da hızlı gidince su iyice taşıyor ve biz mağdur oluyoruz. Yarın bu parkeler şişecek ve bize masraf çıkacak.” dedi.

    İzmir’de değişmeyen manzara! Sağanak sonrası cadde ve sokaklar göle döndü

    Yağmurun sadece 10 dakika yağdığını ve işyerini su bastığını söyleyen Saffet Akan ise “Burada belediyenin suçu var. Burayı kapatsalar bu sıkıntıyı yaşamayacaktık. Mazgal da yok zaten koskoca Çiğli’de. Burası Çiğli, burada kimse önlem almaz” diye konuştu.

    "Dükkanlardan su atıyoruz"
    Her sene aynı sorunla karşı karşıya kaldıklarını söyleyen esnaflardan Yüksel Beytaş da “Belediye buradaki ızgarayı kapattı. Her yerden gelen su buraya doluyor. Eczacı komşumla birlikte her sene dükkanlardan su atıyoruz. Belediye görevlileri temizlik yaptı ama bu yeterli değil. Tek ızgara olduğu için kaldırmıyor.” dedi.



    Çiğli Köyiçi Mahallesi'nde ev ve iş yerini su basarken, çok sayıda araç, caddelerde biriken suya gömüldü. Yağmura hazırlıksız yakalananlar, zor anlar yaşadı. Bölge halkı, su basan ev ve iş yerlerinde, kendi imkanlarıyla suları tahliye etti. Belediye ekipleri, yağışın ardından teyakkuza geçti. Her yağmur sonrası aynı manzarayla karşılaştıklarını belirten kişiler, altyapı sorunlarının çözülmesini istedi.



    'MAĞDUR OLUYORUZ'

    Mahallede yaşayan Sakine Özyurt (55), "Evlerimize ve iş yerlerimize sular girdi. Rögarlar yetersiz. Doluyor. Taştan sular hep evlerimize, dükkanlarımıza giriyor. Her sene böyle mağdur oluyoruz. Lütfen buna bir çare bulunsun" dedi.



    Esnaf Erdem Balyacı (42) ise "Rögarlar taştı. Sel suyu etkili oldu. Evlere ve iş yerlerine sular girdi. Felaket yaşadık" derken; Nurullah Altun (45) da "Her sene aynı. Rögarlar hep tıkanıyor. Önceden bir çalışma yaptılar ama yine çare bulamadılar. Dükkanımızı ev su basıyor. Sürekli tadilat yapıyoruz bıktık. Buna bir çare bulmaları lazım. Biz kendi imkanlarımızla onarıyoruz" diye konuştu. Esnaf Özgür Kaplan (45) ise "Yine dükkanımıza su bastı. Rögarlar taştı. Zarar büyük" dedi.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum