Yağmur başlıyor! Cuma gününe kadar yağacak

    AFAD Ege illeri için kuvvetli yağış, yıldırım, sel, fırtına ve ağaç devrilmesi uyarısı yaptı. AFAD’ın gönderdiği mesajda, “Meteorolojiye göre yarın İzmir’de kuvvetli yağış ve fırtına bekleniyor. Sel, yıldırım, ağaç devrilmesi ve baca zehirlenmesine karşı tedbirli olun” ifadeler yer aldı.

    Yağmur başlıyor! Cuma gününe kadar yağacak
    09 Ocak 2023 - 15:10 - Güncelleme: 09 Ocak 2023 - 16:47

    Geçtiğimiz yıl bu dönemlerde kentin belirli bölgelerinde kar yağışı başlarken, bu yıl uzun süredir tek damla yağmur bile düşmedi... Durum karşısında vatandaşlar endişe duyarken, gönüllere su serpecek bir haber geldi.
    Meteoroloji, salı gününden itibaren Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde yağış beklendiğini açıkladı. Yağışlar, çarşamba günü İç Anadolu'nun bazı bölgelerinde de etkili olacak. Salı günü itibarıyla yağışlı havanın etkisi altına girmesi beklenen İstanbul'da, yağmurun cuma gününe kadar aralıksız devam etmesi bekleniyor.

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan uyarıda şu bilgilere yer verildi:
    “10.01.2023 Salı günü Ege Bölgesi’nde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; öğle saatlerinden sonra Çanakkale, İzmir, Manisa ve Aydın çevreleri ile Balıkesir’in güneyinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Çanakkale’nin güneyi, Balıkesir’in Edremit, Havran, Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık ilçeleri ile İzmir’in doğusu ve Aydın’ın kıyı kesimlerinde çok kuvvetli (40-75 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve fırtına ile kıyı kesimlerde yıldırım hadisesine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır”

    MUĞLA’DA ÇOK KUVVETLİ YAĞIŞ

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü Muğla için özel bir uyarıda bulunarak şu açıklamayı yaptı: “Muğla’da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; 10.01.2022 Salı günü akşam saatlerinden itibaren il genelinde çok kuvvetli (40-75 kg/m2), iç ve doğu kesimlerinde zaman zaman şiddetli (51-100 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışların 11.01.2022 Çarşamba günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

    İzmir Valiliği'nden yapılan açıklamada, yarın il genelinde fırtına ve kuvvetli sağanak beklendiği bildirildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
    "Sağanak ve gök gürültülü yağışların, öğle saatlerinden sonra ilimiz genelinde kuvvetli, doğu ilçelerinde (Bornova, Buca, Kemalpaşa, Torbalı, Selçuk, Bayındır, Tire, Ödemiş, Beydağ, Kiraz çok kuvvetli olması tahmin ediliyor. Yarın güney ve güneybatı yönlerinden esecek rüzgarın il genelinde kuvvetli fırtına ve zaman zaman tam fırtına şeklinde olması bekleniyor. Kuvvetli yağış ve lodos nedeniyle, meydana gelecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

    Karla karışık yağmur

    Ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Rize, Artvin, Van ve Hakkari çevreleri ile Trabzon'un doğu ilçelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

    Yağışların, kıyı kesimlerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Hafta sonu Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı, yeni haftada etkisini kaybedecek.

    İşte yurt geneli hava durumu tahminleri...

    9 Ocak Pazartesi günü

    Yurt genelinde yağış beklentisi #2

    10 Ocak Salı günü

    Yurt genelinde yağış beklentisi #3

    11 Ocak Çarşamba günü

    Yurt genelinde yağış beklentisi #4

    12 Ocak Perşembe günü

    Yurt genelinde yağış beklentisi #5

    13 Ocak Cuma günü

    Yurt genelinde yağış beklentisi #6

    YORUMLAR

    • 0 Yorum