Vefat eden işadamı Selim Yaşar'ın facebook hesabından şoke eden paylaşımlar

    Tatil için gittiği Dubai'de hayatını kaybeden Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Selim Yaşar’ın (65) facebook hesabından, Yaşar ailesini hedef alan paylaşımlar yapıldı. Paylaşımı kimin yaptığı araştırılıyor.

    Vefat eden işadamı Selim Yaşar'ın facebook hesabından şoke eden paylaşımlar
    16 Aralık 2021 - 10:32 - Güncelleme: 16 Aralık 2021 - 10:59


    Türkiye’nin dev sanayi kuruluşlarından olan İzmir merkezli Yaşar Holding’in 3 ay önce Dubai’de koronavirüs sonucu vefat eden Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar’ın facebook arkadaşları, bugün gördüklerine inanamadı. Yaşar’ın sosyal medya hesabının hikaye kısmında Yaşar ailesini hedef alan yazılar iş dünyasını ve aileyi şaşkına çevirdi. Selim Yaşar’ın hastane yatağındaki fotoğraflarının da yer aldığı 4 ayrı ‘story’ paylaşımının ilkinde “Yaşar ailesi çok iyisiniz ölmüş adama borç yazıp faiz uyguladınız ya yuh size. Konuşamayan zavallı  adama yatacak yeriniz yok. Kocamın hakkını yediniz aldıklarınızı vereceksiniz paçavra gibi kültürlü ahlaklı adama yaptığınızı yanınıza bırakmayacam. Soylu asil değilsiniz. Düşmanıma yapmam bunu, acı çekiyorum kocama yaptıklarınızdan.” yazıldı.



    Diğer paylaşımlar da şöyle:
    “Diğerlerini yaptıklarınızı tarih bana ve çocuklarıma tekerrür ettirmem ölümüne ben kimseden korkmam ölümüne.. ben korkak akraban değilim.”
    “Türkiye cumhuriyeti hukuk devleti, polisi üstüme salmak ne demek. Tehdit etmek vız gelir Allah’tan başka hiçbir şeyden korkmam.”
    Bu paylaşımlar, hem aileyi hem holding yöneticilerini hem de Selim Yaşar’ın facebook arkadaşlarını şoke etti. Paylaşımları vefat eden işadamının eşi Yasemin Yaşar'ın mı paylaştığı, yoksa hesabın çalındığı mı konusu araştırılmaya başlandı. Holding bu konuda bir açıklama yapmazken, aynı araştırmayı yürüttükleri öğrenildi.

    Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından olan Yaşar Holding’in 3 ay önce vefat eden Başkanı Selim Yaşar’ın iki kardeşi bulunuyor.  Kardeşler İdil Yiğitbaşı ve Feyhan Yaşar, holdingde başkan vekilliği görevini yürütüyor. Normalde 2022 yılı mart ayında genel kurul yapılarak başkan seçimi yapılacak. Vefat sonrası Selim Yaşar’a saygı için başkan seçiminin yine aynı tarihte yapılmasına karar verildi.

    T24’ten Barış Soydan ise başkan seçiminin yapılmamasını şöyle değerlendirmişti:

    Gecikmenin sebebi ne? Söylenene göre baba Selçuk Yaşar ile anne Zuhal Yaşar henüz karar veremedi. Holding’i uzun yıllar adeta demir yumrukla yöneten ve aktif iş hayatını bıraktıktan sonra da son sözü söyleyen Selçuk Yaşar’ın ilerleyen yaşına rağmen (Selçuk Yaşar 96, Zuhal Yaşar 90 yaşında) hâlâ eşiyle birlikte son sözü söyleyen kişi olduğu belirtiliyor.

    “Eşiyle birlikte” diyorum zira bir kaynak Zuhal Hanım’ın gücünü vurgularken, “Eğer Selçuk Yaşar’dan daha güçlü değilse onun kadar güçlü” diyor.




    Evli ve 3 çocuk babası olan Selim Yaşar, Dubai'de 2 Eylül'de, yeni tip corona virüs nedeniyle yaşamını yitirmişti. Ege Bölgesi Sanayi Odası'nda yönetim kurulu başkanlığı ve meclis başkanlığı yapan Selim Yaşar, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde meclis başkan vekilliği ve Karşıyaka Belediyesi'nde meclis üyeliği görevlerinde de bulunmuştu.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum