Ve İngiltere kralı tahtına oturdu! 3. Charles dönemi resmen başladı

    Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümünün ardından Charles, İngiltere'nin resmen yeni kralı ilan edildi. Kral 3. Charles ilk olarak "Bana geçen zorlu görevler var" dedi.

    Ve İngiltere kralı tahtına oturdu! 3. Charles dönemi resmen başladı
    10 Eylül 2022 - 12:51

    İngiltere’de 3. Charles dönemi Kraliçe Elizabeth'in ölümünden sonra Charles, İngiltere Kralı ilan edildi.

    Charles'ın kral ilanı ile birlikte 'Tanrı Kraliçe'yi korusun' sözü 'Tanrı Kralı Korusun' olarak söylendi. İngiltere Kralı, ilk olarak kiliseye yönelik yeminini etti, “Bana geçen zorlu görevler, sorumluluklar var” dedi.

    Yemin belgesini teslim eden Kral 3. Charles, Protestan Kilisesi’ne bağlılığını ilan etmiş oldu.

    Birleşik Krallık tarihinin en yaşlısı

    İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in büyük oğlu, Galler Prensi Edinburgh Dükü ve artık İngiltere Kralı…3. Charles, Kraliyet tahtının birinci sıradaki varisi, Birleşik Krallık tarihinin en yaşlı veliaht prensiydi.

    Tam adı, Charles Philip Arthur George Mountbatten-Windsor olan Kral, 14 Kasım 1948 tarihinde Buckingham Sarayı'nda dünyaya geldi.

    İngiltere’de 3. Charles dönemi #1

    Galler dili ve tarihi eğitimi aldı

    Prenses Elizabeth ve Prens Philip'in ilk çocuğu olan Charles, o doğduktan 4 yıl sonra annesi Kraliçe olarak tahta çıktı.

    Prens Charles, Galler dili ve tarihi eğitimi aldı. Kraliyet Hava Kuvvetleri ve Kraliyet Donanması'nda hizmet verdi.

    Yüzbinlerce kişi televizyondan izledi

    1977'de İngiliz soylu ailesine mensup Diana Spencer ile tanıştı. Aralarındaki ilk kıvılcım ortaya çıktığında Charles 29, Diana 16 yaşındaydı. İkili, 29 Temmuz 1981'de St. Paul Katedrali'nde evlendi. Peri masalını yüzbinlerce kişi televizyondan canlı olarak izledi.

    İngiltere’de 3. Charles dönemi #2

    Masal kısa sürdü

    Bu evlilikten Prens William ve Prens Harry dünyaya geldi. Ancak bu masal uzun sürmedi. Prenses Diana, kısa sürede İngiliz halkının sevgilisi olsa da evliliklerinde üçüncü bir kişi beliriverdi. “Camilla Parker Bowles...”
    Camilla, Galler Prensi Charles'ın büyük aşkıydı. Charles ile Camilla; yıllar önce beraberlik yaşamış ve ayrılmıştı. Charles onu hiç ama hiç unutmadı.

    1992'de dönemin İngiltere Başbakanı John Major, Charles ile Diana çiftinin ayrıldığını duyurdu.

    1993 yılında, “Camilla-gate” olarak bilinen bir skandal patlak verdi. İngiliz basını Prens Charles'ın, 1989 yılında Diana ile evliyken, Camilla ile gece geç saatlerde yaptığı telefon görüşmelerinin dökümünü yayınladı. Lady Diana da, 1995 yılında kraliyet ailesinden gizli bir röportaj verecekti.

    “Evlilikte üç kişiydik”

    Diana “Evlilikte üç kişiydik, bu yüzden biraz kalabalıktı” sözleriyle yaşadığı durumu anlatmıştı. Bu röportaj boşanma sürecini hızlandırırken, ikili 1996 yılında resmen boşandı. 1997 yılında da Diana şaibeli bir kazada öldü.

    1999'a gelindiğinde, Prens Camilla'yı, annesi Kraliçe II. Elizabeth'le resmi olarak tanıştırdı. 2005 yılında, çift evlendi.

    İngiltere’de 3. Charles dönemi #4

    Milyonlarca euro nakit para iddiası

    Prens Charles son dönemde kendisine ait yardım vakıflarıyla gündeme geldi. Vakıflarının para karşılığı bir Suudi iş adamına İngiltere vatandaşlığı sunma sözü verdiği, Katar Başbakanlığından milyonlarca euro nakit para aldığı iddia edildi. Vakfın Usame bin Ladin’in akrabalarından da bağış aldığı ortaya çıktı. Vakıfları mercek altında olsa da, 73 yaşındaki Charles artık Kral…

    YORUMLAR

    • 0 Yorum