• Reklam

Valiliğin önüne bırakılan araçtan 10 ceset çıktı

Meksika'nın Zacatecas şehrinde hükümet sarayının önüne kimliği belirsiz kişiler tarafından SUV tipi bir araç bırakıldı. Polis ekipleri, aracın içinde 10 kişinin cansız bedenleriyle karşılaştı.

Valiliğin önüne bırakılan araçtan 10 ceset çıktı
07 Ocak 2022 - 12:48

Meksika'nın Zacatecas kentinde, valilik binası önüne, içinde 10 kişinin cansız bedeninin bulunduğu bir araç bırakıldı.

Guardian'ın haberine göre, valilik binasının önündeki meydana, içinde sıkıştırılmış 10 cansız beden bulunan bir SUV bırakıldı. Gece bırakıldığı belirtilen maktüllerde belirgin dayak izleri ve morluklar vardı.

Güvenlik yetkilileri, bir erkeğin aracı plazaya kadar sürdüğünü, meydana park ettikten sonra ara sokaklarda gözden kaybolduğunu belirtti.

Vali David Monreal, ofisinde çekilen bir videoda, Plaza de Armas olarak adlandırılan binanın önüne kadar gelerek, işkence görmüş kişilerin cansız bedenini bıraktıklarını söyledi. Monreal, bağlantılı olduğu iddia edilen faillerin gözaltına alındığını belirtti.

Monreal, Zacatecas'ta güvenliğin büyük bir sorun olduğunu belirtti ve şiddeti azaltma sözü verdi, "Azar azar huzurumuzu geri kazanacağız. Aldığımız şey lanetli bir mirastı” dedi.

GEÇEN YIL 31 BİN 615 CİNAYET İŞLENDİ

Zacatecas, rakip çeteler arasındaki uyuşturucu savaşları nedeniyle ülkenin en şiddetli bölgelerinden biri haline geldi. Resmi verilere göre, 2021'de bin 50 cinayet kayıtlara geçti. Bu rakam 2020'yi göre 260 daha fazla.

Eyalet, uyuşturu ve özellikle de güçlü sentetik ağrı kesici fentanil kaçakçılığında, kuzeye, ABD sınırına doğru önemli bir geçiş güzergahı.

Bir dönem, şu anda feshedilmiş olan Zetas kartelinin egemenliğine giren Zacatecas, çok sayıda kartel arasındaki savaşa sahne oluyor. Bunlar arasında Sinaloa, Jalisco, Gulf ve Kuzeydoğu kartelleri ile kendilerine “Taliban” diyen Zetaların kalıntıları yer alıyor.

Başkan Andrés Manuel López Obrador, Meksika'daki cinayetleri önemli ölçüde azaltamadı. 2021'in ilk 11 ayında 31 bin 615 cinayet işlendi. Bu rakam 2020'deki 32 bin 814'ten sadece yüzde 3,6'lık bir düşüş anlamına geliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum