Vali Köşger, Soyer ile görüştü sorun çözüldü

    İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin depremzedeler için başlattığı kampanya sonrasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger görüşme gerçekleştirdi.

    Vali Köşger, Soyer ile görüştü sorun çözüldü
    22 Şubat 2023 - 19:45 - Güncelleme: 22 Şubat 2023 - 20:05
    Türkiye’yi derinden sarsan Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremin ardından çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Bir yandan bölgede enkaz çalışmaları sürerken, diğer yandan ise vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için yardım kampanyaları düzenleniyor.
    Bu anlamda bir başka yardım kampanyası da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden geldi. Halk TV ekranlarında yayınlanacak olan kampanya öncesinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’den SMS izni için talepte bulundu.

    Başkan Soyer, "Bu kampanyada SMS'e ihtiyacımız var. Hala izin alamadık Valimizden. SMS olursa 50 TL destek sağlama imkanı olacak vatandaşlarımızın... Bizim hesabımıza giren 1 kuruş olmayacak. Biz sadece aracılık yapacağız. Tüm kurumsal kapasitemizi bu hikayenin sağlıklı yürümesi için seferber ediyoruz" ifadelerini kullanmıştı. 

    Soyer'in çağrısı sonrası İzmir Valiliğinden konuyla ilgili detaylı bir açıklama geldi. Valilik tarafından yapılan açıklamada, kampanyanın AFAD İzmir İl Müdürlüğü ile yapılacak bir protokol ile yürütebileceğinin, buna münhasır açılacak bir hesapta gerek nakdi gerekse de SMS yoluyla toplanacak yardımların bu protokol çerçevesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin adının verileceği kalıcı konut mahallesi veya konteyner kent veya çadır kent veya bölgede bir aşevi veya İzmir'e yerleşecek depremzedelere yardım gibi formüllerle değerlendirilebileceği seçeneklerinin yüz yüze yapılan görüşmede Soyer'e iletildiği ve yanıt beklendiği ifade edildi. Açıklamada ayrıca Soyer'in alacağı karar doğrultusunda Valilik tarafından gerekli adımların atılacağı da vurgulandı.Talebin ardından Başkan Soyer ile Vali Köşger bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından açıklama yayınlayan İzmir Valiliği, Başkan Soyer’e yapılacak yardımlar hakkında bir formül sunduğunu ve Başkan Soyer’in bu formülü değerlendireceğini aktardı.



    Valiliğin açıklamasının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi yeni bir açıklama yayınladı. Yayınlanan açıklamada; kampanyayı 23 Şubat tarihinde başlatmak için gerekli adımların atılacağı belirtildi.

    Büyükşehir’den yapılan açıklama şu şekilde:
    “İzmir Valiliği’ne 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu kapsamında Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen vatandaşlar için yardım toplama izni maksadıyla yazdığımız 20 Şubat tarihli yazı ve bu yazı üzerine 22 Şubat tarihinde İzmir Valisi Sayın Yavuz Selim Köşger ile yüz yüze gerçekleştirdiğimiz görüşme neticesinde yapılan basın açıklaması için teşekkür ederiz. 20 Şubat tarihli talep ettiğimiz bağış kampanyası ve Sayın Valimiz ile yapılan görüşmemiz neticesinde İzmir Valiliği tarafından yapılan basın açıklamasında ifade edilen kapsamda, 23 Şubat tarihinden itibaren yardım kampanyasını başlatmak için gereken adımlar atılacaktır.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum