• Reklam

Vali Köşger, İzmir İktisat Kongresi binası çalışmalarını inceledi

İZMİR Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir İktisat Kongresi Binası yerine yapılacak yeni kongre binası çalışmalarını yerinde inceleyerek son durum hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Vali Köşger, İzmir İktisat Kongresi binası çalışmalarını inceledi
18 Aralık 2022 - 18:38 - Güncelleme: 18 Aralık 2022 - 18:38

İzmir'de, Cumhuriyetin ilanından önce yeni Türkiye'nin iktisat politikasını belirlemek amacıyla 17 Şubat 1923'te Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde gerçekleştirilen İzmir İktisat Kongresi'nin düzenlendiği binanın yerine, yeni ve modern bir kongre merkezi dönüştürülmesi için çalışmalar devam ediyor. İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından aslına uygun yenilenmesi için başlatılan çalışmaları yakından takip eden İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir İktisat Kongresi Binası yerine yapılacak yeni kongre binası çalışmalarını yerinde inceledi. Vali Köşger, inşaattaki son durum hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Türkiye'nin ilk ekonomi politikalarının tartışıldığı İzmir İktisat Kongresi'nin tarihi binası, aslına uygun şekilde yeniden devam eden inşaat çalışmaları, kongrenin 100. yıl dönümüne kadar tamamlanması için yoğun bir şekilde çalışmalar sürdürülüyor.(DHA)

YORUMLAR

  • 0 Yorum