Vali Elban: Toplumumuzu deprem konusunda bilinçlendirelim

    Vali Süleyman Elban 30 Ekim İzmir depreminin 3'üncü yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Arzu etmesek de gelecekte de depremlerle yüzleşeceğimiz gerçeğinden hareketle, deprem olgusuyla yaşamayı öğrenmeli, olası depremleri en az hasarla ve kayıpsız atlatabileceğimiz şekilde yapılaşmayı standart haline getirmeli, toplumumuzu da deprem konusunda en üst bilinç düzeyine ulaştırmalıyız" dedi.

    Vali Elban: Toplumumuzu deprem konusunda bilinçlendirelim
    30 Ekim 2023 - 15:07 - Güncelleme: 30 Ekim 2023 - 15:08

    İzmir Valisi Süleyman Elban 30 Ekim İzmir depreminin 3'üncü yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.  Vali Elban mesajında, "İlimizi derinden sarsan ve tarifsiz acıları beraberinde getiren 30 Ekim 2020 tarihli İzmir Depremi'nin 3. yıl dönümündeyiz. Bu vesileyle, depremde yitirdiğimiz 117 canımızı bir kez daha rahmetle ve derin üzüntüyle yâd ediyor, kalanlarına sabır diliyorum. Bu büyük felaketten yaralı kurtulan vatandaşlarımıza ise esenlik içerisinde huzurlu bir yaşam temenni ediyorum. Türkiye'mizin bir deprem ülkesi olduğunu, tarih boyunca farklı şiddetlerde meydana gelen depremlerden ve bilim insanlarının çalışmalarından biliyoruz. Son olarak 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremler, bu gerçeği bizlere bir kez daha hatırlatmıştır" ifadelerini kullandı.
    Vali Elban, "Arzu etmesek de gelecekte de depremlerle yüzleşeceğimiz gerçeğinden hareketle, deprem olgusuyla yaşamayı öğrenmeli, olası depremleri en az hasarla ve kayıpsız atlatabileceğimiz şekilde yapılaşmayı standart haline getirmeli, toplumumuzu da deprem konusunda en üst bilinç düzeyine ulaştırmalıyız. Aziz milletimizin bu tür felaketleri bir daha yaşamaması temennisiyle, İzmir Depremi'nin yıl dönümünde, hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, depremi maddî manevi hasarla atlatan tüm hemşehrilerimizin acısını yürekten paylaşıyorum" diye konuştu.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum