Vali: Bir bardak suda fırtına koparıyorlar

    İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Emniyeti’nin Atatürk Kültür Merkezi’ne taşınıp taşınmayacağı ile ilgili sorulara yanıt verdi.

    Vali: Bir bardak suda fırtına koparıyorlar
    21 Ocak 2022 - 14:14 - Güncelleme: 21 Ocak 2022 - 15:44
    İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir gündemini günlerdir meşgul eden İzmir Emniyeti’nin Atatürk Kültür Merkezi’ne taşınması ile ilgili iddialara yanıt verdi. Köşger, bir bardak suda, hatta içinde su olmayan bardakta fırtına koparmaya gerek olmadığını söyleyerek, “Emniyet için daha uygun bina bulursak AKM’ye değil bulduğumuz yere taşıyacağız” dedi.

    Hasar gören emniyet binasına ilişkin açıklama yapan Vali Yavuz Selim Köşger, "30 Ekim depreminin ardından İzmir'in bina envanterinin çürük olduğunu gördük. Kamu binalarının birçoğu da hasar gördü. Konak ilçesine adını veren Hükümet Konağı'nın ardındaki yapılar da bu depremde hasar gördü. Valilik ek hizmet binasını boşalttık. Emniyet binası da hasar gördü. O günden bugüne emniyet binası için bir arayış içindeyiz. Atatürk Kültür Merkezi (AKM) bizim binayı boşalttıktan sonra kullandığımız bir yer. Biz boşalttıktan sonra emniyetin bina arayışı sürecinde bu bina gündeme geldi. Bir müzakereye konu oldu. Emniyet için daha uygun bir bina bulduğumuz takdirde oraya taşımak niyetindeyiz ancak bir bardak suda fırtına koparmanın anlamı yok. Orası bir kültür merkezidir. İsmi değişmeyecek. Şayet oraya taşınırsa faaliyetler devam edecek. Binada herhangi bir tadilat yapılmayacak. Emniyetin birkaç gün önce duyurduğu üzere, yeni binası süratle yapılacak. Emniyet hizmetleri tek bir kompleks içinde gerçekleştirilecek" diye konuştu.
    Köşger, İzmir’deki bir diğer sorunun da kamu binalarının dağınık ve erişimi çok zor olduğunun altını çizerek, “Metropole yakışır halde gelmesi için emniyetten başlayarak diğer kurumlar için de çalışmalar yapacağız. Hükümet konağın arkasında yıkılacak olan yere de İzmir Valiliği’ni toparlayacağız. Hükümet konağının yapısına uygun, 3 katı aşmadan ortası bahçe, hükümet konağına ters ‘L’ şeklinde bir bina yapacağız. İzmir’e yakışır valilik kompleksi olacak” açıklamasını yaptı.
    AKM'ye taşınma olayının siyasi malzeme yapılmasına şaşırdığını söyleyen Vali Köşger, eleştirenlerin yer önerisiyle kendisine gelmesini de dile getirdi.

    'İZMİR İKTİSAT KONGRESİ BİNASI İLE İLGİLİ BİR ÇALIŞMA BAŞLATIYORUZ'

    Vali Köşger, İzmir İktisat Kongresi'nin yapıldığı alanla ilgili açıklamada da bulundu. Gazetecilere soru soran Vali Köşger, "Bu noktada buradaki haziruna şunu soruyorum; 'İzmir'in kurtuluşu ile ilgili, Atatürk ile ilgili en önemli 2-3 konuyu sayın' desem neleri sayarsınız? Meslektaşınız olan Hasan Tahsin'i sayarsınız. 9 Eylül'ü sayarsınız. Üçüncü sırada ise İzmir İktisat Kongresi gelir. Size soruyorum, İzmir İktisat Kongresi binası nerede ve binaya ne oldu? Kim yıktı bunu? Hep siz soracak değilsiniz bu kez ben soruyorum. Ben yerini tespit ettim. Otopark yapılmaya çalışılıyor" dedi. Köşger, kongrenin yapıldığı alana otopark yapılmaya çalışıldığını, bölgeyi tescillemek için yazı yazdığını ve İzmir İktisat Kongresi binası için çalışmalara başladığını ifade ederek, "Bir kısmı tescilli, bir kısmını da tescillemek üzere yazı yazdım ve orayla ilgili bir çalışma başlattım. İzmir'in bir kongre binasına ihtiyacı var. İzmir'de iktisat kongresini bir daha yapacak olsak yer sorunu var" diye konuştu.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum