Vahşi cinayet 9 aydır çözülemedi

    İzmir'in Urla ilçesinde evinde hunharca katledilen zihinsel engelli Özgür Bağuş'un olayı aradan 9 ay geçmesine rağmen bugüne kadar çözülemedi.

    Vahşi cinayet 9 aydır çözülemedi
    30 Ocak 2021 - 16:05 - Güncelleme: 30 Ocak 2021 - 17:51
    Bahri KARATAŞ (KHA)

    Özgür'ün katil veya katillerini  bulmak için İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği özel ekip kurdu.Bağuş' un öldürülmesinin ardından günler ve aylar geçmesine rağmen,failleri bugüne kadar bir türlü yakalanamadı. 

    Olay, geçtiğimiz yıl 29 Nisan'da Sıra Mahallesi'nde meydana geldi. Zihinsel engelli Özgür Bağuş'un (41), üç gündür evinden çıkmadığını fark eden komşuları şüphelenerek durumu polis ekiplerine bildirdi. Bağış'ın evinde kapıyı kırarak içeri giren polis ve AKS ekipleri,cansız bedeni ile karşılaştı.Yapılan incelemede Özgür Bağuş' un boğazı kesilmiş ve  vücudunda 60' a yakın  bıçak darbesi ile öldürüldüğü tespit edildi. 

    Bağuş' un 13 gün öncede aynı evde kaldığı arkadaşı Serginin Coşkun'un şüpheli bir şekilde öldüğü ortaya çıkmıştı.
    Vahşi cinayete kurban giden ve Urla’da herkes tarafından sevilen bir kişi olan Özgür Bağuş, kamu kurumları önünde direklerde asılı duran Türk Bayrakları önünde saygı nöbeti tutuyordu. Kimseye bir zararı olmayan, saf ve temiz kalpli genci kimiler tarafından öldürüldüğü belirlenmedi. Polis cinayeti çözmek için tüm delilleri değerlendirdi. İlçe ekipleri ile İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu  birlikte özel ekip oluşturdu. Ekipler, mahallede yaşananlarla tek tek görüşüp bilgi aldı. En ufak ayrıntıyı değerlendirdi. Özel ekip, cinayeti çözmek için vargücüyle çalışmaya devam ediyor ama bugüne kadar aradan 9 ay kadar uzun bir süre geçmesine rağmen hiçbir sonuca ulaşılamadı.

    Bağuş'un yakınları,cinayetin bir an önce çözülmesini, kanının yerde bırakılmamasını istedi.
    60 bıçak darbesiyle vahşice öldüren Özgür Bağuş, Batman'ın Kozluk İlçesinde toprağa verilmişti.
    Polis, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü, faillerinin tespit edilmesi için çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü belirtti. 

    'Özgür, kan davasından kaçmış'

    Urla Atatürkçü Düşünce Derneği eski Şube Başkanı ve CHP Urla Belediye Meclis üyesi Ali Yanar, dün evinde öldürülen Özgür Bağış' ın hayatının bir dram olduğunu anlattı.
    Atatürk ve Türk Bayrağı sevgisini yüreğinde taşıyan, kalbi saf ve kimseye bir zararı olmayan Özgür'ü kimin, neden ve niçin öldürdüğüne bir anlam veremediğini söyledi. 
    ADD Urla Şube eski Başkanı ve CHP Urla Belediye Meclis üyesi olan emekli asker Ali Yanar, öldürülen Özgür'ü 13 yıl önce tanıdığını ve ailece kendisini çok sevdiklerini belirtti.

    Yanar, Özgür' ü şu şekilde anlattı:

    "Merhaba Dostlar. İnsan yıllardır tanıdığı, sevdiği bir dostunun ani ölüm haberini alınca, bunun birde hunharca işlenmiş bir cinayet sonucu olduğunda bir müddet kendine gelemiyor. Kafamı toparlayınca kaybettiğimiz Urla'nın tanıdığı Atatürk sevdalısı Batman'lı Özgür hakkında bir şeyler yazma ihtiyacını duydum. Özgür'le 2007 yıllarında ADD Urla Şb Başkanlığını yaptığım sırada tanıdım. Babasının Kıbrıs gazisi olduğunu Batman' da kandavası nedeniyle öldürüldüğünü, annesi ve kardeşleriyle göç ettikleri ni anlatırdı. Özgür anlatırdı ben dinlerdim. Atatürk'le askerlikle ilgili konuşurduk. Özgür dost canlısı sevdiklerini sahiplenen bir kişiliği vardı. ADD 'de Özgüre sahiplenmişti. Atatürk'ün "Özgürlük ve Bağımsızlık Benim Karakterimdir" sözünü Özgür kendinle özdeşleştirirdi. Biz ailecek Özgür'ü çok severdik, ziyaretimize gelirdi. Bu satırları yazarken oğlum Yiğitcan aradı, acılı haberi almış çok üzüntülüydü. Özgür dini vecibelerine bağlı, beş vakit namazını kılan, orucunu tutan,  sevdiklerine ve Atatürk'e her zaman dua eden iyilik timsali bir kişiliğe sahipti. Başından ayyıdızlı şapkası göğsünde Atatürk rozeti eksik olmazdı. Efendi kibar saygılı cebinde taşıdığı nane şekerini insanlara ikram etmekten mutluluk duyardı.  Yıllar önce ADD nin Ankara'ya Anıtkabir ziyaretine Özgür'le birlikte gitmiştik. O gün hayatının en mutlu gününü yaşamıştı. Bir ay önce görüştüğümüzde Anıtkabir'e birlikte tekrar gitmek istediğini söylemişti. Özgür'ün hunharca katledilmesi hepimizi çok derinden üzdü. Kim nasıl neden yaptıysa Allah kahretsin.  Tez zamanda cezasını  bulur inşallah. Sevgili Özgür çok sevdiği Atatürk'üne ve babasına kavuştu. Allah'tan rahmet Ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum. Mekanı cennet olsun Sevgili Özgür" dedi.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum