Uzundere dönüşüm alanında tahliye çalışmalarının yüzde 70'i bitti

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı'nda üçüncü etabın tahliye çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Tunç Soyer, "Tahliye çalışmalarının yüzde 70'ini tamamladık. Uzlaşıyla karar vererek bu işi söz verdiğimiz gibi bitireceğiz" dedi.

    Uzundere dönüşüm alanında tahliye çalışmalarının yüzde 70'i bitti
    18 Mayıs 2022 - 17:06 - Güncelleme: 18 Mayıs 2022 - 17:08

    Yüzde 100 uzlaşı, yerinde dönüşüm, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin güvencesi ve garantörlüğü ilkeleriyle altı bölgede kentsel dönüşüm çalışmalarına ara vermeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uzundere kentsel dönüşüm alanında üçüncü etabın tahliye çalışmalarını sürdürüyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer çalışmaları yerinde inceledi. Tahliye çalışmalarının yüzde 70'inin tamamlandığını söyleyen Başkan Soyer, "Uzundere üçüncü etap kapsamında mevcutta 167 yapıda 381 bağımsız birim bulunuyor. Şubat sonunda yapılan yer tesliminin ardından tahliye çalışmalarına başladık. Şu ana kadar 105 yapıda 223 bağımsız birimin tahliyesi yapıldı. Geriye kalan yapıların tahliyesini de kısa zamanda bitireceğiz" dedi.

    GEÇİCİ KONUT İMKANI VE KİRA YARDIMI

    Tahliye çalışmalarının başlamasından bu yana 90 hak sahibine Uzundere Toplu Konutları'ndan geçici konut imkanı sağladıklarının altını çizen Başkan Soyer, "Tahliyesi yapılan 147 bağımsız birim için de kira ödemeleri Belediyemizce karşılandı. Tahliye çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte toplamda 248 bağımsız birime kira ödemesi de tarafımızca karşılanacak" dedi.

    YERİNDE DÖNÜŞÜM VURGUSU

    Başkan Soyer, İZBETON'u ihale sürecine dahil edip ve iş insanlarının kurduğu yapı kooperatiflerini devreye alıp kentsel dönüşümü hızlandırdıklarını ifade ederek, "İzmir'in kentsel dönüşüm sorununu kökünden çözmeye kararlıyız. İzmir'de depreme dayanıklı, güvenli ve sağlıklı mahalleler oluşturuyoruz. Bizim kentsel dönüşüm sürecinde en önem verdiğimiz nokta dönüşümde doğru ve adil olanı yapmak; kimseyi yerinden, mahallesinden, komşusundan ayırmamak. Uzlaşıyla, anlaşarak, danışarak, birlikte karar vererek bu işi söz verdiğimiz gibi bitireceğiz" diye konuştu. (DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum