Üzümün tanıtımı için koştular

    MANİSA'nın Alaşehir ilçesinde, 4'üncüsü bu yıl düzenlenen Uluslararası Kültür, Sanat ve Üzüm Festivali etkinlikleri kapsamında 'Üzüm Koşusu' yapıldı. Yarışa katılan 39 kişi arasından Ufuk Arda, birinci oldu.

    Üzümün tanıtımı için koştular
    05 Eylül 2022 - 16:10 - Güncelleme: 05 Eylül 2022 - 16:11


    Alaşehir 4'üncü Uluslararası Kültür, Sanat ve Üzüm Festivali kapsamında, dünyaca ünlü Sultaniye üzümünün tanıtmak amacıyla 'Üzüm Koşusu' düzenlendi. Koşuya 5 çocuk ve 5 kadının da aralarında bulunduğu toplam 39 kişi katıldı.

    Kavaklıdere kara yolu Erenköy Kavşağı'ndan başlayan koşu Ziya Gökalp Caddesi kavşağında sona erdi. Yarışa katılanların tamamı parkuru tamamlamayı başardı. Yarışmada ilk 3'e girenlere ödül verilmesi planlanmasına rağmen, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, sporcuların özverili tutumu nedeniyle ilk 5'e ödül vereceklerini açıkladı. 3 kilometrelik yarışta ipi göğüsleyen isim Ufuk Arda oldu. Arda'yı ikinci olan Tuncay Saray, 3'üncü olan Abdullah Kar, dördüncü olan Muammer Uzak ve beşinci olan Şeyhmuz Atsan izledi.

    Dereceye girenlerden birinciye yarım, ikinciye çeyrek, diğerleri ise gram altınla ödüllendirildi.

    Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, "Bu yarışı yapmamızın amacı Alaşehir'in yöresel ürünlerini tanıtmak, onların hak ettiği değerlere ulaşmasını sağlamaktır. Ayrıca, Alaşehir'in turizm değerlerini ve gastronomi kültürünü gelen misafirlerimize tanıtmayı da amaçlıyoruz" dedi.
     


    YORUMLAR

    • 0 Yorum