• Reklam

Uzmanı uyardı: Eve kapanın

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, son dönemde artan koronavirüs vakalarına ilişkin açıklama ve ikazlarda bulundu.

Uzmanı uyardı: Eve kapanın
19 Kasım 2020 - 00:56 - Güncelleme: 19 Kasım 2020 - 14:45

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Ateş Kara, CNN Türk televizyonunda yaptığı açıklamada, koronavirüs vakalarına ilişkin "Önümüzdeki dönem bizim tedirgin ediyor" ifadesini kullandı.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, "Aslında gerçekten çok büyük bir dalga geliyor veya tepe noktasında büyük bir dalga yaşıyoruz şu anda. Üç hafta tam kapanma sağlarsak rakamları aşağı çekmeyi sağlarız" dedi.

Eğer bana kişisel biri olarak sorarsanız bizim yapmamız gereken 3 hafta tam kapanmamız gerekir. 3 hafta tam kapanma sağlarsak rakamları aşağı çekmeyi sağlarız."

 

Prof. Kara, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan kısıtlama kararlarına ilişkin "Kesinlikle etkisi olacaktır" yorumunu yaptı:

Bir kişi ortalama 3 kişiye bulaştırıyor. Hiç müdahale olmasa bu rakam 5-6 arasında. Bizdeki önlemler 3'ler civarında tutuyor. Yaz aylarında bu 1.5'un altına indi. Havaların soğuması, kapalı ortamlara girmemizle beraber 3'lere çıktı. Tedbirlere uyarsak bu rakamlar 1'lere iner."

YORUMLAR

  • 0 Yorum