Uyarı var: "Hasarlı binalara girilmemesi büyük önem taşıyor"

    AFAD Deprem Risk ve Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, asrın felaketinin ardından deprem bölgesinde artçı sarsıntısı sayının 6 bin 40'a ulaşırken ağır hasarlı binalara girilmemesi konusunda uyardı.

    Uyarı var: "Hasarlı binalara girilmemesi büyük önem taşıyor"
    19 Şubat 2023 - 19:17
    Tüm Türkiye felaketin ardından yaralarını sarmaya çalışıyor. Enkaza dönen kentler teker teker terk edildi. Deprem bölgelerinde devam eden artçılar vatandaşları korku ve paniğe sürüklüyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından artçı sarsıntı 6 bin 40'a ulaştı

    "Artçı sarsıntı 6 bin 40'a ulaştı"
    Bir diğer yandan deprem bölgelerinde, artçı sarsıntı 6 bin 40'a ulaştı. Bir de 6,6 büyüklüğünde sarsıntı yaşandı. 
    Bir diğer yandan 2 depremin ardından deprem bölgesinde 7,3 metre yer değiştirme yaşandı. AFAD Deprem Risk ve Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar şu ifadeleri kullandı: 
    "Şu ana kadar bu her 2 depremin oluşturduğu artçı sarsıntı sayısı 6 bin 40'a ulaştı.
    Bunlar arasında 3-4 arası olanlar 1628 4-5 arası olanlar 436 ve 5-6 arası olanlar 40. 1 adet de 6.6'lık sarsıntı var. Artçı sarsıntılar devam edecek.
    Bir bölümü 6 ve üzerine çıkabilir. Hasarlı binalara girilmemesi büyük önem taşıyor.
    4 ayda kaydettiğimiz deprem sayısını 13 günde kaydettik. Her 3-4 dakikada bir artçı sarsıntı meydana geliyor.
    7.7 büyüklüğündeki depremin şiddeti 12'dir. 7.6'lık ikinci depremin şiddeti de 10 şiddetine karşılık gelmektedir. Doğu Anadolu Fay Zonu'nun 5 ayrı kolunun kırıldığını biliyoruz.
    Bu kırılan segmentlerin yanı sıra Malatya Doğanşehir'de 25 kilometrelik hat boyunca kırılmalar meydana geldiğini biliyoruz."

    YORUMLAR

    • 0 Yorum