Usta oyuncu Civan Canova hayatını kaybetti

    Türk sineması ve dizi dünyasının sevilen isimlerinden biri olan Civan Canova, yaşama tutunamadı.

    Usta oyuncu Civan Canova hayatını kaybetti
    20 Ağustos 2022 - 22:30
    'Çiçek Taksi', 'Paramparça', 'Karadayı', 'Atiye' ve 'Fatmagül'ün Suçu Ne?' gibi dizilerden tanıdığımız usta oyuncu Civan Canova, hayatını kaybetti. 

    Çicek Taksi oyuncusu Civan Canova sosyal medya hesabından paylaştığı videoyla akciğerinde kitle tespit edildiğini açıklamıştı. 

    67 yaşındaki oyuncu Civan Canova'nın hayatını kaybettiği öğrenildi.

    Instagram hesabından bir paylaşım yapan oyuncu Esra Dermancıoğlu acı haberi duyurdu.

    Dermancıoğlu, "Dostum bu hayatta içime en dokunan sıcacık civanımı kaybettik. Civan huzur içinde dolaş bebeğim belki yine bi yerde, bi zaman karşı karşıya geliriz.  Çok yeni bi haber sevdiklerine, sevenlerine burdan duyurmak istedim" diye yazdı.
     
    İKİ HAFTA ÖNCE HASTANADEN AÇIKLAMA YAPTI 

    Civan Canova iki hafta önce hastaneden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullanmıştı:

    "Size vereceğim haber güzel değil ama vermek zorunda hissediyorum kendimi. Her şey 2014 yılında Gümüşlük sahilinde dolaşırken başladı. Sol bileğimden ameliyatlıydım, kemik ölümü vardı bileğimde onu çıkardılar. Kafeye doğru giderken kapkara bir köpeğin üzerine bastım. Hayvan da gayrı ihtiyari sıçradı tabi, beni yere attı. Sağ kolumun üzerine düştüm. Kemik ölümü, tendon kopması, adele erimesi meydana geldi. MR çekildi ve doktor 'Protez taktırman gerek' dedi. Onu da ben istemedim, ihmal ettim. 2.5, 3 ay önce feci ağrılarım başladı. Gece uyutmayacak kadar. Hastaneye geldim ve MR çektirdim. Koluma protez takılması gerektiğini söylediler. Ama o şimdi 2. planda kaldı. Çünkü Akciğer filmi çekerken, belirsiz bir kitle olduğu tespit edildi. 15 gündür hastanedeyim. Ailem yanımda. Birkaç gün sonra taburcu edecekler."

    CİVAN CANOVA KİMDİR
    Ahmet Civan Canova, 28 Haziran 1955 yılında; Ankara'da dünyaya geldi. Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, oyun yazarı, senarist ve tiyatro yönetmeni.

    1979 yılından itibaren Devlet Tiyatrosu sanatçısı olarak birçok oyunda rol aldı. 1990'lı yıllardan itibaren yazdığı tiyatro oyunları ile ödüller aldı. Pek çok dizi ve filmde yer alan sanatçı, 2006 yılında Eve Dönüş filmindeki işkenceci polis rolü ile Altın Portakal En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü'nü, 2011 yılında Ölüleri Gömün oyunundaki rolü ile Afife Tiyatro Ödülleri Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu Ödülü'nü kazanmıştır. #civancanova

    YORUMLAR

    • 0 Yorum