Usta gazeteci Mustafa Tübcel'den Başkan Pehlivan'a, "Ne işiniz var İstanbul'da?"

    Gazeteci Mustafa Tübcel, AK Parti Menemen Belediye Başkan adayı Aydın Pehlivan'ın proje lansmanının ardından İstanbul'da HaberTürk'ün konuğu olmasına "Ne işiniz var İstanbul'da?" sözleriyle sitem etti.

    Usta gazeteci Mustafa Tübcel'den Başkan Pehlivan'a, "Ne işiniz var İstanbul'da?"
    07 Mart 2024 - 16:42
    İzmir'in usta gazetecilerinden Mustafa Tübcel, Menemen Belediye Başkanı ve AK Parti Başkan adayı Aydın Pehlivan'ın geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği proje lansmanının ardından İstanbul'a giderek HaberTürk'ün yayınına katılmasına tepki gösterdi. Tübcel, "Kısıtlı imkanlar ile ayakta durmaya çalışan, yerel medya önceliğiniz olmalı. Ne işiniz var İstanbul'da?" sözleriyle sitem etti.
     

    İzmir medyası olarak haksız bir rekabetin içerisinde olduklarını vurgulayan Tübcel şunları söyledi:

    "İstanbul medyasının belli bir gücü var fakat İzmir'de biz de kendi çapımızda, kısıtlı imkanlarla kendimizi ifade etmeye çalışıyoruz. İzmir medyasının Türkiye'de söz sahibi olması için, ana haber bültenlerinde İzmir haberlerinin yer alması için can siperane çalışıyoruz fakat bizim en önemli desteğimiz izleyicilerimiz. Belediye başkanlarının bir İstanbul sevdası var. Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, çok güzel bir proje lansmanı yaptı ve biz de son 3,5 yıldır Menemen haberlerini yapıyoruz fakat proje lansmanından sonra 'Sayın Başkan nerede?' diye sordum, 'İstanbul'a gidiyor' dediler. Neden? HaberTürk yayınına konuk olacak. Sayın Başkan; siz İzmir'in ve Menemen'in Belediye Başkan adayısınız. Ne işiniz var İstanbul'da? HaberTürk'ün bizden daha fazla izlendiğine ve etkisi olduğuna mı inanıyorsunuz? Sizi buna kim inandırdı ve bu aklı size kim verdi? Siz bize sahip çıkmazsanız, kim bize sahip çıkacak? Siz bize değer vermezseniz, kim bize değer verecek? Neden ikinci sınıf basın muamelesi yapıyorsunuz? 3,5 yıldır size emek veren meslektaşlarım var burada. HaberTürk 1 tane haberinizi geçti mi sizin? Bütün İzmir medyası geçti ama. Proje lansmanınız var ve çıkıp İzmir'deki basın mansuplarını ziyaret edip onların, yayınlarına, röportajlarına, gazetelerine konuk olmak yerine soluğu İstanbul'da alıyorsunuz. Hiç yakıştıramadım! Çok iyi bir belediye başkanısınız ve biz bunu dile getirmekten de gocunmuyoruz. 3,5 yıldır anlatıyoruz bunu zaten ama bu son yaptığınız şey yakışmadı. Size kim akıl verdi, kim gaza getirdi, kim önerdi, bu aklı size kim getirdi onu bulucam."

    YORUMLAR

    • 0 Yorum