Uşaklı kadınlara ilk yardım eğitimi

    UŞAK Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kadın Koordinasyon Merkezi'nin (UKAMER), Uşak İl Sağlık Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirdiği İlk Yardım Kursu'nun ilki sona erdi. Eğitime katılan kadınlara Sağlık Bakanlığı onaylı sertifika verildi.

    Uşaklı kadınlara ilk yardım eğitimi
    06 Ekim 2022 - 17:26 - Güncelleme: 06 Ekim 2022 - 17:33

    Uşak Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi bu kez kollarını sağlık için sıvadı. , Uşak İl Sağlık Müdürlüğü ile ilk yardım kursu düzenlendi. 3 gün süren kusa 12 kadın katıldı. Kurs kapsamında olası afet veya acil durumlarda yapılması gerekenler hakkında katılımcılar uygulamalı ve teorik olarak bilgilendirildi. Uzmanlar tarafından kalp masajı, hava yolu kontrolü, bilinç bozukluklarında ve kanamalı durumlarda ilk yardım gibi konularda detaylar paylaşıldı. Kursun sonunda düzenlenen kapanış programıyla katılımcılar Sağlık Bakanlığı onaylı sertifika verildi. Kapanış programına Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Ceylaner ve Kadın Koordinasyon Merkezi Koordinatörü İlknur Ertuğrul katıldı.
    İlki düzenlenen ilk yardım kursunun katılımcıları arasında yer alan Derya Özmen, "İlk yardım hayatın her alanında hepimizin öğrenmesi ve bilmesi gereken bir şey. Bu nedenle kursa katıldım. Doğru bildiğimiz birçok yanlış varmış. Bunları bu ilk yardım kursunda düzelttik. Kendimiz, ailemiz ve diğer insanlar için çok faydalı oldu" dedi.

    Bir diğer katılımcı olan üniversite öğrencisi Rabia Güven ise, "Okulda teorik eğitimlerini almış olsam da buradaki uygulamalar daha öğreticiydi. Uygulamalı eğitimler ile özgüvenim yerine geldi" diye konuştu.

    Katılımcılardan Sıdıka Aşkın ise, "Öncelikle kendime sonra da çevreme ilk yardım noktasında yardımcı olabilmek için bu kursa katıldım. Doğru bildiğim yanlışların olduğunu fark ettim. Uygulamalı olması benim açımdan çok önemliydi ve çok verimli geçti" dedi.

    "Bir başkasının hayatına dokunmayı çok istiyorum" diyen katılımcı Sultan Arslan da şunları söyledi:
    "Böyle durumlar başımıza gelmesin ama eğer ihtiyaç olursa bilgili olarak müdahale etmeyi isterim Böyle bir eğitime destek oldukları içinde Belediyemize ve İl Sağlık Müdürlüğümüze teşekkür ederim" dedi.
    Düzenli aralıklarla ve farklı gruplarla devam edecek eğitimlere başvuruların Uşak Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi'ne ait 0534 792 12 00 numaralı telefon aracılığıyla yapılabileceği bildirildi. (DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum