• Reklam

Uşak'ta Gurbetçi Festivali rüzgarı

UŞAK Belediyesi'nin 2'ncisini bu yıl düzenlediği Gurbetçi Festivali, sıcak hava şartlarına rağmen yoğun bir katılımla başladı. İlk gününde eğlenceli ve renkli anlara sahne olan festival birçok özel konuğu da bünyesinde ağırladı.

Uşak'ta Gurbetçi Festivali rüzgarı
05 Ağustos 2023 - 11:44 - Güncelleme: 05 Ağustos 2023 - 11:45

Uşak 2'nci Gurbetçi Festivali, Model araçlarla 15 Temmuz Şehitler Meydanı'ndan Yeşil Karaağaç Doğal Yaşam Merkezi'ne kadar düzenlenen kortejle başladı. Kortej yürüyüşüne Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Uşak Valisi Turan Ergün, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren, AK Parti Uşak İl Başkanı Himmet Yaşar çok sayıda vatandaş ve gurbetçiler katıldı.
Mehter takımının müzik şöleniyle açılan etkinlik alanında; jetfoiler, paramotor, motocross ve flyboard gibi birçok gösteri yapıldı. Gün içinde hiç durmadan devam eden; kick boks, mini bowling, mini golf ve balon futbolu gibi sportif faaliyetlerin yanı sıra kültürel değerleri yansıtan halk oyunları gösterisi sunuldu. Gece ise şarkıcı Ufuk Çakır sahne alıp, birbirinden güzel şarkılarını gurbetçiler için seslendirdi. Konserin ardından Başkan Çakın, çadır kamp alanında gençlerle buluştu. Ayrıca Uşaklı ve başka illerden gelen onlarca esnafın birbirinden çeşitli ürünleri hazırlanan stantlarda yerini alarak, satışa sunuldu, Vatandaşlar gün boyu stantları yoğun ilgi gösterdi.

'GÖNÜL BAĞI KURULMASI BİZLERİ MUTLU EDİYOR'

Gurbetçi vatandaşların festival boyunca güzel anılar biriktirip keyifli vakit geçirmesini temenni eden Başkan Çakın, "Böyle güzel bir festivalde tekrardan sizlerle buluşmuş olmak bizi çok mutlu etti. Gurbetçi Festivali'nin amacı öncelikle yurtdışında yaşayan Uşaklı hemşehrilerimizin memleketlerine geldiklerinde güzel zaman geçirmesi ve mutlu anılar biriktirmesidir. Aynı zamanda yurtdışından gelen vatandaşlarımızın burada yaşayan hemşehrilerimle kaynaşıp, gönül bağı kurması da bizleri son derece mutlu etmektedir. Amacımız Türk milletinin, birlik ve beraberliğini pekiştirmek ve daha fazla güzel anı biriktirmesini sağlamak. Bundan sonra da bu anlayışla çalışarak, her sene daha iyisini yapmaya devam edeceğiz" dedi.

'AMACIMIZ YURTDIŞINDA OLAN VATANDAŞLARIMIZIN TÜRKİYE İLE BAĞINI DEVAM ETTİRMEK'

Festivalin onur konuğu, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren, "Bundan 60 sene önce Avrupa'nın dört bir yanına Türkiye'den vatandaşlarımız gitti. Oralara çalışmak için giden vatandaşlarımız çalışkanlıklarıyla, fedakarlıklarıyla, azimleriyle ve başarılarıyla bugün güçlü hale geldiler. Benim başkanı olduğum kurum Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla kuruldu. Cumhurbaşkanımız insan odaklı iç ve dış politika anlayışı çerçevesinde yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm olabilmek adına bu kurumu kurdu. Amacımız yurtdışında olan vatandaşlarımızın Türkiye ile bağını devam ettirmek" dedi.

'60 YIL ÖNCE BASİT İŞLER İÇİN GİDEN NESİL ARTIK GURBETÇİ DEĞİL AVRUPA'NIN SAHİBİ VE İŞVERENİ'

Uşak Valisi Turan Ergün de konuşmasında şunları söyledi:

"Dün Eşme'deydik, 33 yıl Almanya'da çalışmış ve emekli olmuş bir kardeşimizle sohbet ederken, 'Sayın Valim, her yıl Türkiye'ye gelirim. Kapıkule'ye geldiğimde bayrağımızı görünce ağlarım' dedi. Yani gurbetçilik zordur, özlem zordur ama ne mutlu bize ki bundan 60 yıl önce basit işler için giden nesil artık gurbetçi değil Avrupa'nın sahibi ve işvereni durumuna geldi. Ben şuna inanıyorum, bir milletin gücü sadece milli sınırları içindeki güçle ölçülmez. Ne mutlu bize ki bugün Avrupa'da 5 milyon Türk vatandaşı olarak onların ekonomilerine etki ederek orada söz sahibi oluyoruz. Gurbetçi kardeşlerimiz, siz buraya geldiğinizde mutlu ve huzurlu vakit geçirmeniz, güzel anılarla Avrupa'ya geri dönmeniz için özenle çalışıyoruz."
Protokol üyeleri konuşmaların ardından alanda bulunan stantları gezerek esnafla ve vatandaşlarla bir araya geldi. Gurbetçi Festivali, bugün ve yarın Yeşil Karaağaç Doğal Yaşam Merkezi'nde gurbetçileri ve Uşaklıları ağırlamaya devam edecek.


YORUMLAR

  • 0 Yorum