• Reklam

Uşak'ta 'Aile Okulu' projesi kapsamında 6 bin 291 aileye eğitim verildi

MİLLİ Eğitim Bakanlığı tarafından sürdürülen ve ailelerin farklı eğitimlerle çok yönlü desteklenmesini amaçlayan 'Aile Okulu' projesi kapsamında Uşak'ta 247 kurs açılarak, 6 bin 291 aileye eğitim verildi. Proje kapsamında ailelere sosyal beceriler, aile içi iletişim yönetimi ve etkili iletişim, teknoloji kullanımı, ahlaki gelişim, stres yönetimi, sağlıklı beslenme, çevre ve ilk yardım gibi farklı konularda eğitim desteği sağlanıyor.

Uşak'ta 'Aile Okulu' projesi kapsamında 6 bin 291 aileye eğitim verildi
21 Aralık 2022 - 11:05 - Güncelleme: 21 Aralık 2022 - 11:06

Uşak'ta 'Aile Okulu' projesi kapsamında 247 kurs açıldı. Proje kapsamında 6 bin 291 aileye ulaştıklarını belirten Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, "Bugün ziyaret ettiğimiz Bir Eylül İlkokulu'nda 2 alandaki kurslarımıza 53 velimiz devam ediyor.

2022 yılında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi'nin eşi Emine Erdoğan Hanımefendi himayesinde, Milli Eğitim Bakanlığımızın liderliğinde tüm Türkiye'de 'Aile Okulu' projesi başladı. Bu kapsamda Türkiye'de 1 milyon ailemiz eğitimlere katıldı. İlimizde ise günümüze kadar 247 kursumuz açıldı. Bu kurslardan 6 bin 291 ailemiz bu eğitimlere katıldı. Bu süreçte sürekli ailelerimizin yanında olmak, çocuklarımıza yönelik desteklerimizin daha iyi olabilmesi yönünde farkındalıklarımızın, bilinç düzeyimizin artması için bu eğitimlere çok önem veriyoruz. Ailelerimize bu eğitimlere katılıp ilgi gösterdikleri için teşekkür ediyoruz. 8 farklı alanda uzman öğretmenlerimiz ailelerimizle birlikte eğitim faaliyeti yapıyorlar" dedi.

'TOPLUMUN TEMEL TAŞI AİLELERİMİZDİR'

Ailelere sosyal beceriler, aile içi iletişim yönetimi ve etkili iletişim, teknoloji kullanımı, ahlaki gelişim, stres yönetimi, sağlıklı beslenme, çevre ve ilkyardım gibi farklı konularda eğitim desteği sağlayarak projeyi yürüttüklerini belirten Şahin, "Bütün dünya ülkemizle birlikte bir salgın süreci yaşadı. Bu süreçte hepimiz belli düzeyde etkilendik. Salgın sonrası özellikle belirlenmiş olan başlıklarda ailelerimizin desteklenmesi projemizin temel amaçlarındandır. Aile içi iletişim, akran zorbalığı, sağlıklı beslenme, ahlaki gelişim gibi çeşitli başlıklarda uzman arkadaşlarımız tarafından velilerimize paylaşımlarda bulunuyoruz. Bilindiği gibi eğitim aile başlar. Toplumun temel taşı ailemizdir. Ailemizi her alanda desteklemek, geliştirmek bakanlığımızın projesinin temel amaçlarındadır. En nihayetinde ailelerimizle sağlamış olduğumuz bu yoğun iş birliğiyle birlikte çocuklarımızın daha doğru bir şekilde desteklenmesi, gelişimlerinin ilerletilmesi sağlanmış olacaktır" açıklamalarında bulundu.

Kursa katılan aileler ise projeden memnun kaldıklarını ifade ederek projenin geliştirilerek devam etmesi gerektiğini belirtti.

Çocuklarına vakit ayırarak, değer vermeyi öğrendiğini ifade eden velilerden Melisa Sezer, "Projeden memnun kaldım. Çocukları dinlemeyi öğrendim. Sen diliyle değil ben diliyle konuşmayı öğrendim. Çocuklara vakit ayırmayı, onlara değer vermeyi öğrendim. Bana çok şey kattığını düşünüyorum. Aile içinde sorumluluklarımın her zaman önde geldiğini öğrendim" ifadelerini kullandı.
Çocuğu ile iletişimi ve aile içerisinde eğitimi öğrendiğini ifade eden velilerden Hasibe Ovalı ise "Çocuklarıma sen diliyle değil de kendi dilimle konuşmayı ve empati kurmayı öğrendim. Bize çok yeterli ve faydalı bir program oldu. İnşallah böyle programlar da her zaman devam eder" dedi.
Çocukları ile arasında iletişim sorunu olduğu için kursa katıldığını belirten Elif Kaya da "Gerçekten sorduğum sorulara güzel cevapları var. Olumlu yanları var. Olumlu olacağını da düşünüyorum, tahmin ediyorum" diye konuştu. (DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum