• Reklam

Uşak'ta 7 bin metrekarelik projenin temeli atıldı

UŞAK Belediyesi toplamda 7 bin metrekare alana sahip olan Şekerevleri Pazar Yeri'nin daha uygun şartlarda hizmet verebilmesi için üstü kapatılıyor. Bu kapsamda temel atma töreni düzenlendi.

Uşak'ta 7 bin metrekarelik projenin temeli atıldı
09 Kasım 2022 - 17:40 - Güncelleme: 09 Kasım 2022 - 17:40

Hayata geçen projelerin açılışını ve geçecek projelerin temel atma törenlerini gerçekleştiren Uşak Belediyesi Şekerevleri Pazar Yeri'nin üstünü kapatma kararı aldı. Toplam 7 bin metrekare alana sahip olan pazar yeri yağmur, kar, güneş gibi hava şartlarına uygun hale getirilmek üzere yenileniyor. Betonarme kolonlarla kuvvetlendirilecek olan alanda çelik konstrüksiyon üzerine asma germe membran sistemi uygulanacak. 6 ay gibi kısa bir sürede projenin tamamlanması hedefleniyor. Gerçekleşecek olan proje kapsamında bugün temel atma töreni düzenlendi. Temel atma törenine Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, AK Parti Uşak İl Başkanı Fahrettin Tuğrul, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

'ÇALIŞMANIN TEMELİNİ ATTIK'

Temel atma töreninde konuşma yapan Çakın,"Uşak Belediyesi olarak 'AzLafÇokProje' diyerek başlamış olduğumuz temel atma ve açılış programlarımızdan bir yenisini de bugün Şekerevleri Mahallemizde gerçekleştiriyoruz. Başta Atatürk Mahallesi ve Fevzi Çakmak Mahallesi olmak üzere tüm şehrimize uzun zamandır hizmet eden Şekerevleri Pazar Yerimizin, vatandaşlarımızdan ve esnaflarımızdan gelen istekler doğrultusunda membran sistemiyle üstünü kapatacağımız çalışmanın temelini attık" dedi.

ÇARŞI UŞAK PROJESİ HAYATA GEÇİYOR

Pazar yerleri ve pazara mal sağlanan hal konusunda Uşak Belediyesi olarak örnek projelere imza attıklarını ifade eden  Çakın, "Göreve geldiğimizde ilk olarak Karaağaç Mahallemizdeki kapalı pazar yerinin inşasına başladık. Yakın zamanda açılışını gerçekleştireceğiz. Bugün de Şekerevleri Pazar Yerimizin üzerini kapatıyoruz. Hal binalarımızdaki kapalı dükkanların gerekli işlemlerini tamamladıktan sonra esnafımızın kullanımına açtık. Böylelikle de fiyatlardaki rekabet ortamını sağlamış olduk. Esnaflarımız çok daha kaliteli ve nezih hizmet verme imkanını buldu. Pazar yerleriyle ilgili çalışmalarımızı taçlandıracak olan 'Çarşamba pazarı' ya da yeni ismiyle 'Çarşı Uşak' projesidir. Burada yaşanan problemler, gerek bölgedeki kötü yapılaşma ve trafik problemleriyle birlikte sıkıntı yaratmaya başlamıştı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın destekleriyle geliştirdiğimiz proje sayesinde inşallah burada gerekli talepleri toplayıp hızlı bir şekilde projenin yapımına başlayacağız. Bu sayede hem pazar yerimiz yerinde kalmış olacak hem de yer altı otoparkı ve genişletilmiş yolları, modern dükkanlarıyla yeni bir cazibe merkezini daha şehrimize kazandırmış olacağız" ifadelerini kullandı.(DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum