Uşak Belediye Başkanı Çakın: Çevre bilincini oluşturacağız

    UŞAK Belediye Başkanı Mehmet Çakın düzenlenen törenle atık pil toplama kampanyasında dereceye girenlere hediyelerini verdi. Çakın, Sıfır Atık Market'in açılışını gerçekleştirdi.

    Uşak Belediye Başkanı Çakın: Çevre bilincini oluşturacağız
    16 Haziran 2022 - 10:35 - Güncelleme: 16 Haziran 2022 - 10:38

    Uşak Belediyesi ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından ortaklaşa düzenlenen atık pil toplama kampanyasında en çok pili toplayarak dereceye giren öğrencilere bugün yapılan törenle hediyeleri verildi. Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende öğrencilerle buluşan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın'a, belediye başkan yardımcıları Gökhan Yalçın, Mehmet Kurnaz ve Meral Gülmez Saçar'ın yanı sıra AK Parti belediye meclisi ve çevre ve sağlık komisyonu üyeleri İbrahim Türksoy, Kemal Solakhan ve Turgut Özçelik eşlik etti.

    EN ÇOK ATIK PİL GETİRENLERE HEDİYE

    Bu yıl 2330 kilogram atık pilin toplandığı kampanya kapsamında en çok pili toplayan 7 okuldan 30 öğrenciye bisiklet hediye edilen törende konuşan Çakın, Uşak Belediyesi'nin çevreye duyarlı yaklaşımlarını ve çevre dostu faaliyetlerini anlattı. Dereceye giren çocukları tebrik eden Çakın, "Sağlıklı bir gelecek için hem çevremizi temiz tutmamız gerekiyor hem de tüm kaynaklarımızı itinayla korumamız gerekiyor. Biz yıl boyunca birçok faaliyet ve projeyle özellikle çocuklarımızda çevre bilincini oluşturmak adına çalışıyoruz. Atık yağ ve atık pil de bunların başında geliyor" dedi. Çakın, bundan sonra da çocukları ve halkı çevre konusunda bilinçlendirmek adına projelerinin süreceğini ifade etti.
    Hediye töreninin ardından beraberindeki heyetle Atatürk Kültür Merkezi önünde bulunan Sıfır Atık Market'e geçen Çakın, kurdele keserek marketin açılışını gerçekleştirdi. (DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum