• Reklam

Urlalı kadınların el emekleri sergilendi 

İzmir Urla Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde kurs gören kursiyerlerin eserleri, sergide görücüye çıktı. 

Urlalı kadınların el emekleri sergilendi 
05 Haziran 2021 - 10:34
Bahri Karataş (KHA) 

Halk Eğitim Merkezi bahçesinde, pandemi sürecinde sosyal mesafe ve güvenlik önlemleri göz önünde bulundurularak sürdürülen derslerde üretilen eserlerden oluşan sergi Urla Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murtaza Dayanç ile Urla Halk Eğitim Müdürü Halim Türk tarafından birlikte kesilen kurdelayla açıldı.

Açılışa, ürünleri sergilenen aralarında Urla Kent Konseyi Kadın Meclisi üyelerinin de bulunduğu kursiyerler katıldı.

Kursiyerlerin yapmış olduğu çalışmaları tek tek inceleyen Dayanç, Urla’da sanatsal faaliyetlere öncelik vereceklerini belirterek sanata ve sanatçıya her zaman destek olunacağını söyledi.



Sergide, su kabağı lambalar, çiniler, keçe çalışmaları ve yağlıboya tablolar ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Su kabağı kursu eğitmeni Aynur Selçuk, 1.5 ay gibi kısa sürede kursiyerlerin çok güzel çalışmalar yaptığını ve bu ilgiden memnun olduğunu söyledi.



Selçuk, "Kısıtlamaların kalktığı süreçte çok daha verimli ve gösterişli eserler ortaya konulacağını da belirtti. Eylül ayında açılması planlanan yeni sınıf için şimdiden kayıt yaptırtmak isteyenler var" dedi.



Urla Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nilgün Göçük de kursiyerler arasındaydı. Önümüzdeki yıl kadın meclisi üyelerine sukabağı işleme kursları verditerek istihtam sağlamayı ve el sanatları ile ilgili kooperatif kurmayı planlandığını belirtti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum