Urla'nın çiçekleri Hollanda Borsası'na girdi

    S.S. Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Türkiye’de bir ilke imza attı. Kesme çiçek ihracatı için ülkemizde ilk kez bir kooperatifin, Hollanda Çiçek Borsası’na üyelik kaydı yapıldı.

    Urla'nın çiçekleri Hollanda Borsası'na girdi
    24 Şubat 2022 - 13:06 - Güncelleme: 24 Şubat 2022 - 13:12
    Dünyanın en büyük çiçek borsasına doğrudan girme hakkı kazanan Bademler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, ihraç edilmesi planlanan beş farklı çiçeğin tohumlarını toprakla buluşturmak için dün bir tören düzenledi. İzmir’i yurtdışında daha iyi tanıtmak için kurulan Dünya Şehri İzmir Derneği’nin (DİDER) kolaylaştırıcı olarak yer aldığı pilot projenin başarılı olması halinde üç ay içinde çiçekler Hollanda Borsası’nda satışa sunulacak ve ardından Urla ve Yarımada başta olmak üzere Ege bölgesine yayılması için çalışılacak.



    Bademler Köyü Kooperatif Başkanı Murat Kulaç’ın ev sahipliğindeki törende, DİDER’den Başkan Dr. Ahmet Güler, Başkan Yardımcısı Can Ersoy ve Hollanda Başkanı Zeki Baran, Hollanda Tarım Ateşesi Marten Wegen, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Urla Tarım İlçe Müdürlüğü yetkilileri ve çeşitli kooperatif temsilcileri katıldı.

    İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Ahmet Altan ve Yarımada Şube Müdürü Yener Kırmızı’nın da yer aldığı törende, “Lisianthus, Togotes Erekla, Ammi Visnaga. Anrgozinthis ve Hypericam” çiçek türü tohumları, değişimi başlatacak atalar olarak Bademler Doğal Yaşam Köyü sera alanında toprağa ekildi. Hollanda ile İzmir arasında köprü kuran tüm paydaşlar, şimdi başta Bademler köyü olmak üzere çiçek üreticilerinin yolunu açacak kadife çiçeklerinin, yaban güllerinin gelişimini heyecanla bekliyor.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum