Urla Köstem Zeytinyağı Müzesi'nde eğitimler devam ediyor

    Köstem Zeytinyağı Müzesi'nin Aydın Ticaret Borsası işbirliği ile başlattığı "Zeytin Yetiştiriciliği ve Zeytinyağı Üretici Eğitimi"nin ilki 23-24 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleşti. 

    Urla Köstem Zeytinyağı Müzesi'nde eğitimler devam ediyor
    26 Eylül 2023 - 11:24
    Aydın Ticaret Borsası Laboratuvar Hizmetleri bünyesinde faaliyet gösteren Zeytinyağı Tadım Panellerinin Başkanı, Kimya Mühendisi Yusuf Küçük yönetimindeki eğitimde, Köstem Zeytinyağı Müzesi ve Köstem Organik Zeytin Çiftliği kurucularından Güler Köstem de kuruluş hikayelerini, zeytincilik alanındaki bilgi ve tecrübelerini paylaştı.



    Tugrul Özbaş, eğitime katılanları Köstem Zeytinyağı Fabrikası'nın üretim süreçlerini ve ülkemizdeki zeytinyağı teknolojileri tarihini müze içerisindeki kronolojiden yola çıkarak detaylı olarak bilgilendirdi. Yusuf Küçük yönetiminde, iki gün boyunca farklı bölgelerin iyi ve kusurlu zeytinyağlarıyla çok sayıda duyusal analiz yapan katılımcılara eğitim sonunda Katılım Sertifikası verildi.



    Emekli Biyoloji Öğretmeni Güler Köstem, müzeyi kurma amaçlarının başında eğitim olduğunu vurguladı. Bu topraklardaki zeytin kültürünü çocuklara ve büyüklere anlatarak zeytin ağaçlarına sahip çıkmamız gerektiğinin altını çizdi. Müze Akademi Eğitimleri sayesinde zeytin ve zeytinyağı konusunda bilinçli tüketiciler ve üreticiler kazanmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum