Urla Kızılay'a jüri özel ödülü

    Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Karşılıksız Hizmet Ödülleri 24 Eylül 2021 günü çevrimiçi gerçekleştirilen törende dağıtıldı.

    Urla Kızılay'a jüri özel ödülü
    24 Eylül 2021 - 21:46
    Türk Kızılay Urla’nın “Elimin Emeği Torunlar İçin” adlı projesi jüri özel ödülü ile taçlandırıldı. Projede yaşlılığın üretmemek anlamına gelmediğinin farkındalığının yaratılması amaçlanmıştır. Projedeki hedef kitle 65 yaş üstü yalnız yaşayan kadınlar olarak belirlenmiştir.

    Projenin paydaşları arasında Urla Kaymakamlığı, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi, Urla Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü yer almaktadır.

    Türk Kızılayı Urla adına projede beklenen sonuçları açıklayan Nurgül Saltık  “Çeşitli gönüllü kuruluşların katılmasıyla gerçekleşen bu etkinlikte ödül almış olmanın onurundayız. Projemiz 65 yaş üstü kadınların sosyal yaşamda hala faal olabileceklerini ve hayatın onlara ihtiyacı olduğunu kanıtlayan bir proje olması da ayrıca onurlandırdı. Pandemi süresince sürekli evde yaşayarak toplumsal dışlanma etkisine maruz kalan yaşlılarımız yaşamın içine alındıkça sosyalleşeceklerdir. Proje sosyalleşmiş bireyler haline gelerek kendilerini tanımlamaları ve özgüvenlerinin artması, toplumsal uyumu artan sorunlu bireylerin gönüllü etkinliklere katılımın artması, sıkışmışlık duygusundan mümkün olduğunca uzaklaşarak yaşam içinde yer almaları, yaşlılarımızın sandıklarındaki mucizevi el işlerinin yüzeye çıkarılarak genç kuşaklara öğretilmesi doğru ve disiplinli kültür aktarımını sağlayacaktır. Bu önemli projede desteklerini esirgemeyen Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Prof. Dr. Gülnur Metin’e, Urla Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne ve eğitmenler Belma Emeç, Aynur Ünsel ve Metin Saltık’a, proje koordinatörlerimiz Tansev Oktay ve Nebile Aktaş’a, Kızılay Kadın Urla’ya ve  emeği geçen herkese teşekkür ederiz.” dedi.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum