Urla, Güzelbahçe ve Kemalpaşa imarlarına ret!

    İZMİR Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Güzelbahçe ve Kemalpaşa ilçelerini ilgilendiren 1/25000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı Değişikliği önerileri ve Urla'nın 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği önerisi oy çokluğu ile kabul edilmedi.

    Urla, Güzelbahçe ve Kemalpaşa imarlarına ret!
    14 Ocak 2023 - 10:52 - Güncelleme: 14 Ocak 2023 - 10:57

    İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi ocak ayı toplantısı üçüncü oturumu, İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Mustafa Özuslu idaresinde yapıldı. İzmir Kültürpark Fuar Alanı 4 No'lu Hol'de gerçekleştirilen oturumda, Güzelbahçe ve Kemalpaşa ilçelerini ilgilendiren 1/25000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı Değişikliği Planı ile Urla ve Kınık ilçelerini ilgilendiren 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planı önerileri görüşüldü. İlgili plan önerilerine ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu konusunda AK Parti Grubu, mecliste bazı reddetmeler sonrasında vatandaşların soluğu Ankara'da aldığını belirtip, önerilerin kabul edilmesi yönünde görüş bildirdi. Güzelbahçe ve Kemalpaşa ilçelerini ilgilendiren 1/25000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı Değişikliği Planı ile Urla ilçesini ilgilendiren 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği önerisi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İYİ Partili meclis üyelerinin olumsuz oylarıyla oy çokluğuyla kabul edilmedi. Ayrıca Kınık ilçesini ilgilendire 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planı önerisi, oy birliği ile komisyonlara iade edildi.

    GÜZELBAHÇE VE KEMALPAŞA'NIN PLAN DEĞİŞİKLİĞİ ÖNERİSİ KABUL EDİLMEDİ

    İzmir Manisa Planlama Bölgesi 1/100000 ölçekli Çevre Düzeni Planında 'Kentsel Yerleşik Alan' olarak belirlenen Güzelbahçe ilçesi, Maltepe Mahallesi 2726 ada, 84, 86, 87, 88, 89, 96 parseller ve 2765 ada 23, 24, 25 parsellere yönelik hazırlanan, 1/25000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı Değişikliği önerisi ve Kemalpaşa ilçe sınırları içerisinde 10 noktayı kapsayan alanda 1/25000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı Değişikliği önerisi mecliste görüşüldü. Güzelbahçe ve Kemalpaşa ilçelerini ilgilendiren 1/25000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı Değişikliği önerisine ilişkin söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal ise "Urla'da bizim itiraz edip sizin savunduğunuz tarihi SİT alanın tam ortasında 25 binlik bir plan değişikliği yaptınız. Bu şehirde yeni alanlar açmaz, arsalar üretmezseniz sıkışmış kent içinde dönüşüm yapma çabası içerisinde girersiniz. O zaman yüzde 20-30 emsal artışı vermek durumunda kalırız. Sonra da bilirkişi düştüğünde, raporları değiştirmek zorunda kalırsınız. Bu ilke ne merak ediyorum. Biz ilkeye göre değil mevzuatın bize verdiği görev ve sorumlulukla hareket ederiz" dedi.
    İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı ve CHP Meclis Üyesi İrfan Önal, "130 bin nüfusu olan ilçenin yüzde 83'ü boş alan bir alandan bahsediyoruz. Biz burayı doldurduğumuzda Kemalpaşa'da boş alan ihtiyacı olacaktır. Kemalpaşa'da ihtiyaç olabilecek güzergahların çalışılmasını gerektiğini biz de konuştuk ama bu kadar büyük bir alanın imara açılmaması gerektiğini de konuştuk" ifadelerini kullandı.

    KINIK'I İLGİLENDİREN PLANLAR KOMİSYONA İADE EDİLDİ

    Meclis oturumunda, İmar ve Bayındırlık Komisyonunda oy çokluğu ile uygun bulunmayan Kınık ilçesini ilgilendiren 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planı önerisi, oy birliği ile komisyonlara iade edildi. Urla ilçesi, Zeytinalanı Mahallesi, 3107 ada, 1 ve 2 parsellerin üst ölçekli plan kararları kapsamında 'Gelişme Konut Alanı' belirlenmesine yönelik, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği önerisi ise oy çokluğu ile kabul edilmedi. (DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum